A DK pesterzsébeti alpolgármestere személyeskedve próbálta kimagyarázni, miért mondott le

Az elszámolási botrányba keveredett gyurcsányista politikust telefonon érte utol a Mandiner, Nemes Lászlót lemondásának körülményeivel kapcsolatban kérdezték volna.

Forrás: MANDINER.HU2022. 08. 21. 15:47
Nemes László _ DK _ FORRÁS _ PESTERZSÉBETI DK Facebook
Nemes László _ DK _ FORRÁS _ PESTERZSÉBETI DK Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemes László pénteken egy pesterzsébeti Facebook-csoportban jelentette be, hogy a körülötte kialakult botrány miatt lemond alpolgármesteri pozíciójáról. A DK-s politikus döntése mögött az áll, hogy a XX. kerületi önkormányzattól kapott taxikártyáját a családja is használta, valamint a benzinkártyával is trükközhetett. Nemes 2,6 millió forintért tankolt üzemanyagot 2019 ősze óta Skoda Octaviájába.

A jegyzőtől a Mandiner megtudta, hogy az alpolgármester összesen négy üzemanyagkártyát használt ciklusának majdnem három éve alatt, az egyik kártya ráadásul kifejezetten biankó jellegű volt, vagyis nem volt rendszámhoz kötve. A Gyurcsány-párti politikusnak egy dízeles Skoda Octaviája van, de volt idő, amikor benzinre is költött, nem is keveset. A dízeles Skoda Octaviának egyébként a gyártó tájékoztatása szerint 50 literes a tankja, ám a politikusnak sikerült időnként többet, akár 57 litert is beletöltenie.

Kérdezzen mást! – javasolta a bukott politikus

Mindezek, illetve a lemondás után próbát tettek az érintett magyarázatának megismerésével. Nemes László nem örült a Mandiner hívásának. Először azzal próbálkozott, hogy a kerület négy fideszes képviselőjét keressük, mondván, „ők úgyis jobban tudnak mindent”.

Ez a téma úgyis őket érdekli, ők indították, őket keresse!

– jelezte.

Kicsit bőbeszédűbb lett, miután jelezték, hogy mégiscsak ő a történet alanya, az ő álláspontjára voltak kíváncsiak. Erre a DK-s képviselő jelezte, hétfő reggel tervezi tájékoztatni lemondásáról Szabados Ákos polgármestert.

Számszerű hibákról beszél a személyeskedő politikus

Arra a kérdésre, hogy ő és felesége, aki szintén érintett a taxikártyabotrányban, és ugyancsak pesterzsébeti önkormányzati képviselő, lemondanak-e erről a pozíciójukról, Nemes hallhatóan idegesebb. Azt mondta, erről nem akar nyilatkozni, pláne a Mandinernek nem, hiszen ők is foglalkoztak az ügyével. „Amennyi valótlanságot leírtak! Most lesz időm foglalkozni vele, sajtó-helyreigazítást fogok kérni! Ami cikkeket olvastam, több számszerű hiba volt benne” – jelentette ki konkrétumokat nem említve, majd megkérdezte, ezek után miért akarnak tőle kérdezni bármit is.

De a személyeskedésbe csak ezután jött bele igazán, e sorok szerzőjét sértegette, aztán jelezte, nem akar beszélgetni. „Nézze, semmi értelme, hogy önnel beszélgessek ez ügyben” – fogalmazott. Azért azt még felhánytorgatta, hogy az ügy júliusi kirobbanása óta a Mandiner volt az első, aki megkereste a véleményével kapcsolatban. Amit amúgy továbbra sem mond el.

Ezek után Nemes László értéktelennek és haszontalannak minősítette, hogy interjút akarok kérni, elköszönt, majd bontotta a vonalat.

Saját önkormányzata is feljelentette

Ismeretes, még július végén tájékoztatta a Mandinert Pesterzsébet jegyzője, hogy a Fidesz-frakció mellett még saját önkormányzata is feljelentést tett Nemes ellen. Demjanovich Orsolya jegyző szerint Nemes elutalt több mint egymillió forintot a polgármesteri hivatal számlájára „Nemes László felmerült taxi költségek térítése” közleménnyel, azonban még vizsgálják, mi a jogszerű teendő a befizetéssel. Még aznap feljelentést tettek az illetékes hatóság felé – olvasható a Mandiner cikkében.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép: Nemes László (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.