Szokatlan kitérőt tett Novák Katalin Fejér megyei körútján

Hazánk egyik fiatal olimpiai reménységével találkozott a köztársasági elnök családi gazdaságukban.

Forrás: MTI2023. 10. 14. 17:59
null
Fotó: Donat Kekesi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A családi gazdaságok is a vidék erősségei – emelte ki Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-bejegyzésében. Az államfő ezt annak kapcsán hangsúlyozta, hogy a Tabajdhoz tartozó Bélápapusztán járt, ahol Jármy Vince díjugrató családja és két másik család tart fenn egy többhektáros gazdaságot lovakkal, hatvanezer húscsirkét magában foglaló csirkefarmmal. 

A köztársasági elnök hozzátette: 

Tabajdon olyan nagycsaládosoknál jártam, akik lovakat tenyésztenek, juhokat tartanak, csirketelepet üzemeltetnek, s közben sok gyermeket nevelnek. Élik a Budapesthez közeli, mégis tanyasi élet szépségeit és nehézségeit.

Az államfő Fejér vármegyei látogatását megtoldotta egy szombat délelőttel, amikor Bélápapusztára utazott. Novák Katalin beszélgetett az ifjú sportolóval a lovassportról, melynek során Jármy Vince azt mondta, díjugratóként szeretne olimpiára kijutni. Ehhez a magyar díjugrató-válogatott tagjaként idén nagyon közel járt, végül azonban nem sikerült olimpiai kvótát szerezniük a 2024-es párizsi játékokra – mondta. A köztársasági elnök kérdésére a sportoló elárulta: ahhoz, hogy valaki díjugratóként a nemzetközi élvonalba kerüljön, sokévnyi megfeszített munka mellett jó lovak, valamint szerencse is szükséges, hogy a sérülések elkerüljék az állatokat. Hozzátette: jelenleg négy lova van, amelyekkel a versenyekre utazik, velük naponta négy-öt órát lovagol. 

Jármy Vince kitért arra is, hogy két kvótás hely volt még, ezek egyikét szerették volna megszerezni a magyar válogatottal, de végül a harmadik helyen végeztek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2024-es párizsi olimpián díjugratásban Magyarországot nem fogja képviselni sem csapat, sem egyéni versenyző – jelezte.

A sportoló elmondta, hogy utánpótlás-korosztályokban több magyar bajnoki címe van, a felnőttek között eddig egy ezüstérem volt a legjobb eredménye. 

Európa-bajnokságon csapatban volt bronzérmes, egyéniben ifjúsági korosztályban a negyedik hely volt a legjobbja, de a legnagyobb sikerének mégis a két évvel ezelőtti brüsszeli versenyt tartja, azon a nemzetközileg is magasan jegyzett nagydíjon negyedik lett. Terveivel kapcsolatban kifejtette, hogy a két év múlva esedékes Európa-bajnokságon szeretne versenyezni; az idei viadalra is sikerült kijutnia, ám a lova sérülése miatt végül nem tudott elindulni.

Borítókép forrása: Novák Katalin Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.