Szövetséget kötöttek a magyar és az olasz konzervatívok

A konzervatív szervezetek együttműködésének célja, hogy összefogjanak a kulturális szuverenitásunk ellen irányuló összehangolt támadások ellen.

Forrás: Alapjogokért Központ2023. 10. 16. 15:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szövetség született magyar és olasz konzervatív szervezetek között, hogy elmélyítsék együttműködésüket a baloldali progresszió és a hagyományos értékek eróziója által támasztott kihívásokkal szemben – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében az Alapjogokért Központ. 

Forrás: Alapjogokért Központ

A konzervatív szervezetek második találkozóján aláírt együttműködés célja, hogy összefogjanak a kulturális szuverenitásunk ellen irányuló összehangolt támadások ellen – írták. Hozzátették: eljött az ideje, hogy az intellektuális think tankekből, agytrösztökből proaktív, közös értékekre alapozott „do tankek”, azaz aktívan cselekvő szervezetek váljanak.

A konzervatívok mindkét országban felismerték a nemzeteinket fenyegető közös veszélyeket – magyarázták, majd rámutattak: 

a hagyományos értékeinket érő politikai, kulturális és ideológiai támadások nyilvánvalók, az éber progresszivizmus, a genderpropaganda és az illegális migráció jól összehangolt akciók.

 – Mi, olasz és magyar jobboldaliak, nem tudunk azonosulni a baloldali gyökerű álprogresszív ideológiával, amely elveti az európaiság alapjait. Mi azt mondjuk, hogy a kulturális szuverenitásunk nem lehet vita tárgya – fogalmazott Szánthó Miklós.

Forrás: Alapjogokért Központ

Az aláírt szándéknyilatkozat hangsúlyozza a nemzetek feletti szupranacionalizmus és az Európai Unióban vészjóslóan előretörő föderális törekvések elutasítását, és ezek helyett a szuverén államok közötti együttműködés erősítésében látja a kontinens jövőjét. Rámutattak: 

a dokumentum kiemeli az Isten, a haza, a család és a szabadság alapértékeit, azzal a meggyőződéssel, hogy a jogok és kötelezettségek a Teremtésből erednek.

A megállapodás hivatalossá teszi az ezen eszmék iránti elkötelezettséget, valamint kiemeli a szabad eszmecsere és a gyümölcsöző partnerség platformjainak fontosságát – jegyezték meg.  

Forrás: Alapjogokért Központ

– A magyar és az olasz konzervatív erők összefogása kölcsönös megértés szilárd alapjára épül – fogalmazott az eseményen Daniele Scalea. – Az Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség mottó összefoglalja törekvéseinket azon értékek védelme iránt, amelyek évszázadok óta meghatározzák nemzeteinket.

A megállapodást az Alapjogokért Központ képviseletében Szánthó Miklós főigazgató, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány részéről Törcsi Péter, a kuratórium elnöke, a Centro Studi Machiavelli oldaláról Daniele Scalea elnök, valamint a Nazione Futura képviseletében Francesco Giubilei elnök írták alá. 

Borítókép: A szövetség aláírói (Forrás: Alapjogokért Központ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.