Újabb párt indul az EP-választáson

Gattyán György mozgalma a legutóbbi voksoláson egy százalékot ért el.

2023. 10. 23. 9:25
Megoldás Mozgalom
Forrás: Memo fb
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindul és önállóan veselkedik neki a 2026-os EP-választásnak a Gattyán György vállalkozó által 2021-ben alapított Megoldás Mozgalom (Memo). Ezt Huszár Viktor, a párt elnöke jelentette be az 1956-os forradalomról tartott megemlékező videójában. A Memo komolyságát tükrözi, hogy a 2022-es választások előtt Gattyán György egy interjúban azt mondta, 

nem pusztán egyszerű, hanem kétharmados győzelemre van esélye. A pártnak ez végül nem sikerült, mindössze 1,04 százalékot értek el, amivel azért azt elérték, hogy nem kellett visszafizetniük a kampányra kapott állami támogatást, sőt, 2026-ig évente 50-60 millió forint költségvetési támogatásból gazdálkodhatnak.

A most közzétett videóban Huszár Viktor úgy fogalmazott, mozgalmuk mindazoknak kíván egy alternatívát nyújtani, „aki hisz abban, hogy Magyarország egy európai ország, és hogy az is maradjon, és az Európai Unió tagjaként tudjon egy közösségben együtt létezni, és aki hisz a modern technológiai alapú gondolkodásban, a digitalizációban és abban, hogy miként és hogyan lehet Magyarországnak több pénze”. 

Bevallása szerint pártjuk demokratikus, technokrata, európai és szabadelvű, de értékalapú.

Huszár Viktor arról is beszélt, a többi párttal szemben ők ki merik mondani, hogy 

a Fidesz-kormánynak is vannak igen jó és működőképes ötletei.

–  Beleálltak olyan ügyekbe, amelyekről azt kell mondjuk, jól és szuperül tették – fogalmazott az elnök, aki szerint nem az lesz a korrekció Magyarországon, hogy mindig csak szidjuk azt, aki egyébként próbál tenni az országért. 

 

Borítókép: A Megoldás Mozgalom egyik aktivistája (Forrás: Facebook/Memo)


 

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.