A főnővér volt a főnök, de testvériesen megosztotta volna a hálapénzt a másik 13 kollégájával

Lebuktak.

Forrás: Police2023. 11. 24. 13:23
null
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer és tízezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy idős asszony ellátásáért kért pénzt a szakdolgozó, további egymillió forintért pedig idősotthoni elhelyezést ígért egy olyan budapesti intézményben, ahol rokona volt az igazgató.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági bűnözés elleni főosztályán a napokban fejezték be az egyik fővárosi kórház főnővére és két orvosa elleni nyomozást. Az eljárás adatai szerint L. Krisztina 2020 augusztusában egy idős asszony ápolásáért cserébe – annak ellenére, hogy az társadalombiztosítás ellátásaira jogosult volt – a lányától 170 ezer forintot kért, és meg is kapta. 

Az akkor 46 éves főnővér állítása szerint az egyhavi díjat a kórházi ápolásért cserébe két, az osztályon dolgozó főorvossal, egy gyógytornásszal és tíz ápolóval kívánta elosztani.

Az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzése alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági bűnözés elleni főosztály korrupciós bűnözés elleni sztálya rendelt el nyomozást vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt.

Kiderült, hogy a főnővér azt is felajánlotta a beteg lányának, hogy egymillió forintért elhelyezteti az anyját egy idősek otthonában, ahol a nővér édesanyja az igazgató.

A nyomozók L. Krisztina lakásán kutatást hajtottak végre, majd vesztegetés elfogadása bűntett és befolyással üzérkedés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A kórház két főorvosnőjét vesztegetés elfogadása bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ők nem tettek vallomást.

A nyomozók az eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségre.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor )

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.