A GTA-ban érezte magát a fiatalkorú sofőr, de hamar jött az ébresztő

Több közlekedési szabályt is megszegett, és a lopakodás sem sikerült, végül a rendőrök megállították.

Forrás: police. hu2023. 11. 08. 19:12
Budapest, 2022. november 14. Kisteherautó az M5-ös autópályán, a Nagykõrösi úti használtcikk-piac közelében, amelyet rendõrök tartóztattak fel 2022. november 14-én. Rendõrök ellenõrizni akarták a fõváros felé haladó jármûvet, de az nem állt meg, és a kocsiból több lövést adtak le a rendõrautó felé. Az embercsempészeket - két, magát irakinak valló férfit - a XIX. kerületben fogták el. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 17 éves fiú néhány nappal ezelőtt mindent megtett azért, hogy a lehető legtöbb közlekedési szabályt megszegje. A legkiemelkedőbb az autó világításának hiánya, a rendszám és jogsi nélküli vezetés és az alkoholos befolyásoltság volt.

A Bonyhádi Rendőrkapitányság járőrei a városban láttak el szolgálatot, amikor Bonyhád–Majosról kaptak jelzést egy kollégájuktól, aki egy autó megállításához kért segítséget. 

Az igazoltatni akart, kivilágítatlan kocsi sofőrje négy utassal a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva elhajtott, ezért a járőrök is a keresésére indultak.

A rendszám nélküli, szürke személyautót Nagymányokon találták meg.

A fiatalkorú sofőr elmondása szerint a három felnőtt ismerősével tankolni indult a járművel.

Amikor észrevették rendőrt, a világítást lekapcsolva próbáltak eltűnni, hogy elkerüljék az ellenőrzést.

Erre a sofőrnek minden oka meg is volt, hiszen nincs vezetői engedélye. Ráadásul az autón nem volt forgalmi rendszám, a műszakija régen lejárt, biztosítással nem rendelkezik és kivonták a forgalomból. A járművezető nem használta a biztonsági övet, és a behajtást tiltó táblát sem vette figyelembe.

Csak tetézte a bajt, hogy a szonda is pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre állították elő.

Kiderült az is, hogy az autót a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta a fiatalember.

Az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, a biztonsági öv használatának elmulasztása és a behajtást tiltó tábla figyelmen kívül hagyása miatt közigazgatási, az ittas vezetésért pedig büntetőeljárás indult a sofőrrel szemben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.