Áll a bál a baloldalon: egymást marják az Egységben Magyarországért vezetői + videó

Donáth Anna beleszállt Gyurcsány Ferencbe, erre Ungár Péter beleszállt Donáth Annába és beszólt a DK-nak is. Az LMP frakcióvezetője azt is elárulta, hogy a baloldalon sem hiszi el senki a Karácsony Gergely adománygyűjtő ládáiról szóló hazugságot.

Forrás: Index2023. 11. 02. 20:37
null
Fotó: CZERKL GABOR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt róla, nemrég páros lábbal szállt a Momentum a Demokratikus Koalícióba, amikor Donáth Anna, a párt európai parlamenti képviselője egy véleménycikkben hazugnak nevezte Gyurcsány Ferencet és pártját,

valamint azt írta, hogy a DK a kormányváltás gátja.

Az Index műsorában most Ungár Pétert, az LMP frakcióvezetőjét kérdezték a belharcról, aki korábban megvédte Gyurcsányékat.

Nem várt helyről keltek a bukott miniszterelnök védelmére

Ungár Péter az Index műsorában a balhé után azt mondta, nem volt szüksége a DK-nak az ő védelmére, azért szólalt meg, mert bár érti, hogy Donáth Anna és a Momentum szükségét érzi, hogy elhatárolódjon Gyurcsány Ferenctől, mert ettől remélnek több szavazót, ugyanakkor szerinte ez nem egy igazi konfliktus, mert valójában a két párt a legtöbb kérdésről ugyanazt gondolja.

Ungár kiemelte:

mialatt Donáth Anna a kormányváltás gátjának nevezi a DK-t, a pártja az önkormányzati választáson Gyurcsány Ferencék támogatását kéri a momentumos jelöltek indulásához. Ungár szerint azonban nemcsak emiatt nem hiteles a Donáth által megfogalmazott kritika, hanem mert a DK mellett a Momentum is hazugságokkal kampányol.

Dobrev Klára azt ígéri, hogy a rá adott szavazatoktól nőnek majd a bérek. Ez egy bődületes hazugság, ahogy az is, amikor Donáth Anna azt mondja, hogy csökkenni fog az infláció, ha rá szavaznak.

Egyik ellenzéki politikus sem fogja a sajt árát csökkenteni, se a bért megnövelni

mondta Ungár Péter.

Ungár Karácsonyt sem támogatja

A műsorban szóba került az is, támogatni fogja-e az LMP Karácsony Gergely újraindulását a főpolgármesteri címért. Ezzel kapcsolatban Ungár azt mondta, nehéz helyzetben vannak, mert bár a budapestiek olyan főpolgármestert szeretnének, aki nem fideszes, ezt pedig az ellenzéknek szolgáltatnia kell, közben van elégedetlenség Karácsony Gergellyel kapcsolatban. Ungár szerint nem csupán az a baj, hogy senki nem hiszi el a főpolgármesternek a rejtélyes dobozokról szóló történetét, hanem az, hogy nem tartotta be a választási ígéreteit olvasható az oldalon.

Őt ugyanakkor leginkább az a logika zavarja, hogy azért, mert Karácsony Gergely 2019-ben főpolgármester lett, ismét automatikusan támogatnia kell mindenkinek, szerinte ez fideszes hozzáállás. 

Érdemes felidézni, hogy tavaly tavasszal ezek a pártvezetők még egymást támogatva, közös listán indultak a választásokon, Egységben Magyarországért névvel. Most azonban, hiába közelednek a jövő nyári európai és önkormányzati választások, egymást ütik a vezető politikusok. 

Érdekesség, hogy eközben az Index arról is cikkezik, hogy a háttérben az LMP az egykori közlekedésügyi államtitkárt, Vitézy Dávidot győzködi arról, hogy legyen a főpolgármester-jelöltjük 2024-ben. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Ungár Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.