Szinte az összes ellenzéki párt nekiesett Márki-Zaynak a külföldi pénzek miatt, a DK szerint Karácsonynak is van felelőssége abban, amit tett + videó

Ungár Péter szerint Márki-Zay Péter kifejezetten kártékony politikus, a DK pedig azt mondta, hogy nemcsak a korábbi miniszterelnök-jelöltjüknek, de Karácsony Gergelynek is van felelőssége abban, amit tett. A Mediaworksnek Cseh Katalin is megszólalt a Karácsony-féle 99 Mozgalomhoz érkező pénzekről, de szerinte Karácsony Gergely felelőssége fel sem merül.

Munkatársunktól
2023. 06. 26. 23:49
Hódmezõvásárhely, 2023. február 8. Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, a város polgármestere évértékelõ beszéde elõtt a hódmezõvásárhelyi városházán 2023. február 8-án. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter még 2021-ben szólta el magát, hogy az előválasztáson 500 millió Ft-ból kampányolt Karácsony Gergely, a 99 Mozgalmon keresztül. Később a kijelentését azzal magyarázta, hogy csak megbecsülte ezt az összeget. Most viszont a Nemzeti Információs Központ nyilvánosságra került jelentéséből az derült ki, hogy Márki-Zay becslése meglehetősen pontos volt, hiszen egy párbeszédes politikus Perjés Gábor, 19 részletben, több mint 500 milliót fizetett be a 99 Mozgalom számlájára, forintban, fontban és euróban.

A DK országgyűlési képviselője, Arató Gergely a külföldi pénzek kapcsán azt mondta, hogy Márki-Zay Péter szeret össze-vissza beszélni, ő maga pedig nem tudja milyen támogatás érkezett a 99 Mozgalomhoz.

A politikus azt hangoztatta Márki-Zaynak és Karácsonynak is van felelőssége abban, amit tettek, de erről őket kell kérdezni. A szintén DK-s Komáromi Zoltán azt mondta, hogy semmi köze ehhez az ügyhöz, és nem foglalkozik vele. 

Ungár Péter szintén Márki-Zayt tette felelőssé, akit egy kifejezetten kártékony politikusnak nevezett, Karácsony Gergely és a 99 Mozgalom kapcsán azt mondta, hogy különbséget kell tenni a kampány előtt és a kampány közben érkező pénzek között.

A Mediaworksnek megszólalt Cseh Katalin a Momentum EP-képviselője is, aki szerint ez az egész Márki-Zay Péter problémája, Karácsony Gergely felelősségéről viszont nem tud.

A külföldről a magyar baloldal kampányába érkező pénzeket már számos helyen vizsgálják, hiszen a külföldi beavatkozás súlyosan sérthette az ország szuverenitását.

Az Állami Számvevőszék jelentés tervezete alapján az összefogásban részt vevő pártok sosem látott büntetésre, több milliárd forintra számíthatnak a külföldi pénzek miatt. 

Borítókép: Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, a város polgármestere évértékelő beszéde előtt a hódmezővásárhelyi városházán 2023. február 8-án. (Forrás: MTI/Rosta Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.