Brüsszeli helyett magyar Európa-terv kell

Az Alapjogokért Központ elemzést adott ki Orbán Viktor beszédéről.

2023. 11. 18. 18:08
ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. november 18. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke beszédet mond a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy új Európa-korszak megalapozásáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz szombati tisztújító kongresszusán – állapítja meg elemzésében az Alapjogokért Központ. A pártelnök az európai jobboldal legsikeresebb politikai közösségének nemzetstratégiáját ajánlotta a brüsszeli döntéshozók és vezetők figyelmébe, ami öt pillérre épül: a zöldátállásra zöldideológia nélkül, a nemzeti és nemzetközi békére, a munkaalapú gazdaságra, az erős és genderideológiától mentes családpolitikára, valamint a bezárkózás helyett Nyugat és Kelet összekötésére.

A kormányfő helyzetértékelése szerint jelenleg 

két modell versenyez egymással az átalakuló világrend peremén Európában: a brüsszeli és a magyar.

Előbbire szerinte nemet kell mondani, mivel politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális zsákutcába vezeti az Európai Uniót. Azzal ugyanis a nemzeti szuverenitást aláásó Európai Egyesült Államokra, a családok helyett az illegális bevándorlásra, a világgazdasági versenyben történő előretörés helyett a kontinentális visszaesésre, a gyermekek védelme helyett a genderideológiára kerül a hangsúly. Ezzel szemben a magyar jobboldal sikerreceptje nemcsak tagállami, hanem európai szinten is megvalósítható.

A magyar javaslat a változás eléréséről szól:

Teljes foglalkoztatottság, erős családok, nemzetegyesítés, csökkenő adósság, alacsony adók, rajokban érkező befektetések, kereskedés és együttműködés a világ minden országával, valamint észszerű zöldátalakulás, a legmodernebb technológiák meghonosítása Magyarországon – ez a magyar európai modell.

A zöldátállás feltétele a Teremtés rendje szerinti egészséges és természetes világ tisztelete, valamint a termelés és a tárolás összehangolása. Ebbe az új világgazdasági versenybe nevezett be Magyarország, amely egy évtizeden belül a valódi zöldpolitika zászlóshajójává válhat nemzetközi szinten – állapítja meg az Alapjogokért Központ.

Borítókép: Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.