Csepeli alpolgármester: Szégyellje magát a Momentum polgármesterjelöltje

Még az '56-os hősöket is fel lehet használni egymás ellen, de leginkább a hergelésre.

Forrás: Csepel.info2023. 11. 12. 11:09
Forrás: csepel.info
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy „tisztelgett” a Momentum jelöltje az '56-os hősök előtt, hogy meggyalázta Wittner Mária emlékművét – derül ki a Csepel.info hivatalos közösségi oldaláról. A bejegyzésben úgy fogalmaznak, népszerűség-hajhászó harcba kezdett Csepelen Dukán András Ferenc, a Momentum és Paál Géza, a Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltje. A blog szerzője szerint ebbe úgy tűnik bármi belefér, még az '56-os hősöket is fel lehet használni egymás ellen, de leginkább a hergelésre. 

Az oldal feleleveníti, az 1956-os forradalmat november 4-én verte le a Szovjetunió. Az ellenállás azonban néhány helyen folytatódott. Legtovább Csepelen tartottak ki a szabadságharcosok: csak november 11-én foglalta el a kerület központját a Vörös Hadsereg. Erre emlékezett Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és a képviselő-testület néhány tagja mécsesekkel és fehér rózsákkal november 11-én reggel az események helyszínén, a Szent Imre téren. 

A megemlékezésen nem vettek részt az ellenzéki pártok képviselői. Dukán András Ferenc, a Momentum polgármesterjelöltje viszont délután Wittner Mária október 23-án felavatott emlékművéhez ment, és leragasztotta azt egy szöveggel, amire a csepeli '56-osok nevét írta fel. Ezek után azt kifogásolta a Facebook-oldalán, hogy nincs a csepeli hősöknek emlékművük - holott a Szent Imre téren, a harcok színhelyén van.

 

Nem lehetett úgy tisztelegni az '56-os hősök előtt, hogy ne gyalázza meg egy '56-os hős szobrát? Ez így nem tisztelet, nem tisztelgés és nem emlékezés. Képviselő úr sehol nem volt, amikor a Szent Imre téren a csepeli hősökért gyújtottunk gyertyát november 11-én, reggel. Nem tudott felkelni? Csak balhét akar, és volt bőr a képén ehhez a csepeli '56-osok emlékét is felhasználni. Szégyellje magát!


– reagált a történtekre Ábel Attila alpolgármester. 

 

Borítókép forrása: Csepel.info hivatalos közösségi oldala

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.