Elemér 2024. február 28.
logo

Díszléccel ütötték-verték egymást a férfiak az egyik magyar falu buszmegállójában + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Magyarország Ügyészsége
2023.11.28. 14:36 2023.11.28. 15:22
Díszléccel ütötték-verték egymást a férfiak az egyik magyar falu buszmegállójában + videó

Még tavaly augusztus 24-én a Tatabányai járás egyik községének buszmegállójában együtt italoztak, közben összevitáztak valamin, ezért az egyik férfi üres sörösdobozokkal dobálta meg a másikat. A másik férfi erre válaszul ököllel fejen ütötte a dobáló férfit.

Ezután a megütött férfi a buszmegálló oldaláról lefeszített egy díszlécet, és azzal vitapartnerét három alkalommal megütötte. Emiatt a díszléccel megütött férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban ennél súlyosabb sérülései is lehettek volna. A díszléc lefeszítésével húszezer forint rongálási kára keletkezett az önkormányzatnak.

Az ügyészség a Tatabányai Járásbírósághoz benyújtott vádiratban a díszléccel megütött férfival szemben garázdaság vétsége miatt felfüggesztett szabadságvesztésre és pártfogó felügyelet elrendelésére, a neki sérülést okozó férfival szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.  

A videót egy térfigyelő-kamera rögzítette, azon a két férfi dulakodása, majd a díszléccel történő bántalmazás látható.

Borítókép: Ilusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.