Díszléccel ütötték-verték egymást a férfiak az egyik magyar falu buszmegállójában + videó

Szabadságvesztéssel büntetnék őket.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2023. 11. 28. 14:36
null
Kisrécse, 2022. január 21. Behavazott tábla a Zala megyei Kisrécse közelében 2022. január 21-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még tavaly augusztus 24-én a Tatabányai járás egyik községének buszmegállójában együtt italoztak, közben összevitáztak valamin, ezért az egyik férfi üres sörösdobozokkal dobálta meg a másikat. A másik férfi erre válaszul ököllel fejen ütötte a dobáló férfit.

Ezután a megütött férfi a buszmegálló oldaláról lefeszített egy díszlécet, és azzal vitapartnerét három alkalommal megütötte. Emiatt a díszléccel megütött férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban ennél súlyosabb sérülései is lehettek volna. A díszléc lefeszítésével húszezer forint rongálási kára keletkezett az önkormányzatnak.

Az ügyészség a Tatabányai Járásbírósághoz benyújtott vádiratban a díszléccel megütött férfival szemben garázdaság vétsége miatt felfüggesztett szabadságvesztésre és pártfogó felügyelet elrendelésére, a neki sérülést okozó férfival szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.  

A videót egy térfigyelő-kamera rögzítette, azon a két férfi dulakodása, majd a díszléccel történő bántalmazás látható.

Borítókép: Ilusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.