Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Európai toplistába került a budai Vár

Az egyik legismertebb utazási oldal válogatta be tízes listájába a látogatók értékelései alapján.

Forrás: loveholidays.com2023. 11. 09. 7:13
Budapest, 2021. május 23. Alkonyi felvétel a Halászbástya részletével a Budai Várban, a honfoglaló vezérek egyikét jelképezõ toronnyal (b). A Halászbástya neoromán stílusban, 1895 és 1902 között épült a régi budai várfalak helyén, Schulek Frigyes építõmûvész tervei alapján. A neve arra utal, hogy a középkorban a várfalnak ezt a részét egykor a halászok céhe védte. Jobbra, Szent István király lovasszobra, Strobl Alajos alkotása 1903-ból, amelynek neoromán talapzatát és az ovális mellvédkorlátját ugyancsak Schulek Frigyes tervezte. A torony alatti átjáróban (b, megvilágítva) Árpád-kori harcosok mészkõ szobrai, Bicskei Karle István és Mikula Ferenc alkotásai láthatók a 20. század elsõ harmadából. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legszebb európai várak közé válogatták be Budapest egyik szimbólumát, a budai Várat – mutatott rá X-bejegyzésében Orbán Balázs.

Európa egyik legismertebb utazási oldala, a Weloveholidays összeállított egy listát a Disney századik születésnapja alkalmából, amelyben az öreg kontinens leszebb várait gyűjtötték össze a látogatók értékelései alapján. A budai Vár a kilencedik helyet foglalja el listán 225 000 Instagram-bejegyzés és 4420 5 csillagos TripAdvisor-értékelés alapján.

Borítókép: A Halászbástya (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.