Felfoghatatlan mennyiségű szemét éktelenkedik Budapest szívében + videó

A terület nincs messze a Vajdahunyad várától.

Forrás: Metropol2023. 11. 30. 7:19
Forrás: etropol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok száz tonnányi szemét borítja az egykori Rákosrendező pályaudvar melletti több kilométeres sávot. A MÁV próbál küzdeni az illegális szemétlerakók ellen, de vesztésre áll írja a Metropol.

A kihasználatlan vasúti terület rozsdaövezeti térségnek számít a XIII. kerület és Zugló találkozásánál. Ezt használják ki az illegális szemétlerakók, akik napi rendszerességgel öntik ide a hulladékot.

Rákosrendező korábban az ország legnagyobb rendező pályaudvarának számított, amelyen keresztül napi kétezernél is több tehervonat haladt át.

A kilencvenes évek elején azonban a teherforgalom visszaesésével a terület legnagyobb része elvesztette vasúti funkcióját, ma összesen egyetlenegy vasúti vonal halad át rajta, a területen fekvő 45 sínpárból csak néhányat használnak.

Fotó: Metropol

A  használaton kívüli sínpárokat, váltókat, bakokat benőtte a gaz és a cserjék, az egykori vasúti épületek omladoznak, málladoznak. Emellett mindenhol ott a szemét. A Budapest közepén elterülő 89 hektáros, kihasználatlan területen gyűlő szemét évek óta megoldatlan problémát jelent.

Gumiabroncsok, építési törmelék, kommunális hulladék és kidobott hűtőszekrények borítják Rákosrendezőt.

A MÁV az elmúlt években már több ezer tonnányi szemetet elszállított innen, de úgy látszik, hogy az elhagyatott területet újra és újra megtalálják az illegális szemetelők.

Borítókép: Szeméthegyek (Fotó: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.