Lujza 2024. március 2.
logo

Hiába az Árpád hídi tragédia, öt perc alatt több mint húsz autós is megkockáztatott egy gázolást + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Infostart
2023.11.29. 08:45 2023.11.29. 09:00
Hiába az Árpád hídi tragédia, öt perc alatt több mint húsz autós is megkockáztatott egy gázolást + videó

Súlyos eseteket rögzített a Magyar Kerékpárosklub által kihelyezett térfigyelő kamera az Árpád hídnál. Rövid idő alatt több mint húsz gépjármű ment át úgy a kerékpárúttal ellátott kereszteződésen, hogy még csak le sem lassítottak. Hiába torkollott már számos esetben tragédiába az autósok szabályszegése, a videót szemlélve kijelenthető: csak idő kérdése, hogy mikor lesz újabb baleset.

Mindössze öt perc alatt huszonnégy autós hajtott át megállás nélkül a kerékpárút előtti stoptáblánál – mutatott rá az Infostart. A Magyar Kerékpárosklub nemrég kihelyezett egy stoptáblát az Árpád híd egyik lehajtója és a Serfőző utca közös szakaszánál, ahol nyáron halálra gázoltak egy biciklist, aki szabályosan közlekedett a kijelölt kerékpárúton. 

Ahogy a szervezet Facebook-bejegyzésében közzétett felvételen látható, öt perc alatt 24-en hajtottak át lassítás nélkül a kereszteződésen, mindössze hárman lassítottak, és gurultak át kisebb sebességgel a keresztező bicikliúton. Az is látszik, hogy csak egy autós állt meg a stoptáblánál, amikor észrevett egy közeledő kerékpárost. 

Ha az útkereszteződésben csak stoptábla van kihelyezve, akkor az útkereszteződésbe való behaladás előtt kell megállni. Ha az útkereszteződésben stoptábla és útburkolati jel is van, akkor az útburkolati jel előtt kell megállni

– mutatott rá az egyik legalapvetőbb KRESZ-szabályra a kerékpárosklub.

Miként a Magyar Nemzet is beszámolt róla, több súlyos baleset is történt az elmúlt időszakban Magyarországon, ezek közül a legnagyobb vihart, felháborodást egyértelműen az Árpád hídi baleset okozta, amely egy gyorsulási verseny miatt történt. Két szabálytalanul közlekedő autó összeütközött, és az egyik a szalagkorláton átrepülve elütött egy ártatlan kerékpárost, akinek esélye sem volt a túlélésre. 

Mindkét gépkocsi 150 méterrel arrébb állt meg, az egyikük fejen állva, a másik az oldalán csúszva odáig. A két autóvezetőt a tűzoltók vágták ki feszítő-vágó berendezéssel a járművükből, mindkettejüket kórházba szállították súlyos sérülésekkel.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Unsplash)

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.