Hollik István: Brüsszel nem hagyhatja figyelmen kívül az emberek véleményét

Dunaújvárosban tartott előadást a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

Forrás: DUOL2023. 11. 30. 12:50
Hollik István
Fotó: DUOL/Laczkó Izabella
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemrég elkezdődött országjárás keretében Hollik István országgyűlési képviselő a Dunaújvárosi Egyetemen tartott előadást Védjük meg a szuverenitásunkat címmel. Az előadáson a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója közéleti témákban fejtette ki álláspontját Magyarország biztonságáról, gazdaságáról.

Elsősorban azokról intézkedésekről volt szó, amelyek miatt Brüsszel támadja Magyarországot, így a rezsitámogatás rendszere, a kamatstop, a migrációs politika került górcső alá.

Hollik István elmondta: a kormánynak 2010 óta többször kellett nehezített körülmények között erősítenie Magyarországot, ám ennek ellenére a magyar emberek összefogásával számos eredményt érhettek el közösen. Ilyen közös eredménynek nevezte a képviselő az egymillió új munkahely megteremtését, a családtámogatási politikát és a gazdasági növekedést.

Fotó: Duol/Laczkó Izabella

A politikus arról is szót ejtett, hogy továbbra sincs az ország egyszerű helyzetben, véleménye szerint ugyanis az látható, hogy

az Európai Unió segítség helyett újabb akadályokat görget elénk, amelyekkel már sérti a magyar szuverenitást.

Példaként beszélt arról, hogy Brüsszel hibás szankciókat hozott az orosz–ukrán háború kezelésére is, amely negatív hatással volt az európai versenyképességre, és energiaválságot okozott. Mint azt a képviselő elmondta, a kormánynak lépéseket kellett tennie, többek között a bennünket leginkább érintő infláció csökkentésére.

Fotó: DUOL/Laczkó Izabella

Hollik István hangsúlyozta:

a kormány álláspontja, hogy a magyaroknak kell dönteniük a minket érintő kérdésekben.

A képviselő hangsúlyozta: még ha Brüsszel olyan dolgokba is bele akar szólni, amelyhez a nemzetközi szerződések szerint nincs joga, egy tényt nem hagyhat figyelmen kívül, az emberek véleményét. Arra biztatott mindenkit, hogy minél többen töltsék ki a kérdőívet, mert ezek az ügyek hosszú távon befolyásolhatják a magyar emberek életét.

Borítókép: Hollik István a Dunaújvárosi Egyetemen (Fotó: Duol/Laczkó Izabella)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.