Hollik István: Ezért nem támogatja a baloldal a szuverenitásvédelmi törvényt + videó

A baloldal attól tart, hogy a törvény elfogadása után már nem jöhet a dollár kötegelve – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

2023. 11. 22. 16:24
HOLLIK István
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Persze, hogy nem támogatja a baloldal a szuverenitásvédelmi törvényt, hiszen mostantól nem jöhet a dollár kötegelve – mondta Hollik István új Facebook-videójában.

A kormánypárti politikus a videóban hangsúlyozta, hogy a kedden

benyújtott törvényjavaslatban tisztán és világosan az áll, hogy ha valaki, aki párt vagy bármilyen más szervezetként elindul egy választáson és külföldi pénzt használ fel, az ezentúl bűncselekményt követ el.

– Ezzel bezárjuk azt a kiskaput, amit a dollárbaloldal kihasznált a 2022-es választáson – fűzte hozzá.

Mint mondta, a javaslatot az ellenzék, a DK-tól a Jobbikig nem támogatja.

– Pontosan tudtuk, hogy ez fog történni, hiszen eddig őket külföldről támogatták, most pedig erre nem lesz lehetőség – jegyezte meg Hollik István, kijelentve:

köszönjük a megerősítést és az önleleplezést!

Azok beszélnek a szuverenitási törvényjavaslat ellen, akik a 2022-es választásra dollármilliókat kaptak külföldről – közölte a Fidesz a baloldali pártok nyilatkozatára reagálva szerdán az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt azt írta: mára egyértelművé vált, hogy a baloldal külföldről kapott kampánypénzeket, a dollárok Gyurcsány és Karácsony emberein keresztül érkeztek a baloldal kampányába.

Ez egyszerre politikai korrupció, külföldi beavatkozás a magyar választásokba és jogellenes támadás Magyarország szuverenitása ellen – hangsúlyozták. Rámutattak: a szuverenitási törvényjavaslat célja, hogy megakadályozzák a külföldi beavatkozási kísérleteket.

Eddig is tiltott volt a pártok számára külföldi támogatás elfogadása, de a törvényjavaslat szigorúan büntethetővé teszi a külföldi kampányfinanszírozást – tették hozzá.

Jelezték: a külföldi befolyásról a nemzeti konzultációban is megkérdezik az embereket.

A kormánypártok szerint egyértelműen szigorúbban kell fellépni a külföldi befolyásszerzés ellen, Magyarország szuverenitásának védelme érdekében – fogalmaztak a közleményben.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról is, hogy uniós retorziókat helyezett kilátásba a dollárbaloldal, ha életbe lép a szuverenitásvédelmi törvény. Négy ellenzéki párt egy „valódi” szuverenitásvédelmi törvényjavaslatot terjeszt be az Országgyűlésnek, mivel szerintük az ország szuverenitását „a kormánytól kell megvédeni, mert kiszolgáltatja Magyarországot az orosz és kínai érdekeknek” – jelentette be a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője azt mondta: „a törvényjavaslat nem fogja javítani Magyarország biztonságát, függetlenségét és szuverenitását. Magyarország biztonságára a kínai és orosz befolyás jelent veszélyt” – tette hozzá.

Borítókép: Hollik István (Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.