Így zsebeltek be milliókat a netes csalók

A módszer nem éppen legális, de a rendőrség ismét résen volt.

Forrás: Police.hu2023. 11. 16. 12:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két internetes csalót fogtak el Budapesten, akik strómanok közreműködésével, álhirdetésekkel csaltak ki több millió forintot emberektől – közölte a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. Azt írták, 

a 18 és a húszéves hernádi férfi az egyik online piactéren hamis felhasználói profilokat hozott létre, majd ott különböző használati tárgyakat, például bútorokat vagy kerti gépeket hirdetett eladásra. 

A jelentkezőket ezután rávették arra, hogy az előleget vagy akár a teljes vételárat előre utalják át.
A kicsalt összegeket sosem a saját számlájukra kérték, hanem ismerősökére, akik levették az érkezett pénzt onnan, majd átadták azt a csalóknak. A nyomozók a csalók elfogását megelőzően öt strómant azonosítottak, akiket pénzmosással gyanúsítanak. A 18 éves férfi édesanyja – aki szintén közreműködött az álhirdetések feladásában – csalás elkövetése miatt szeptember 7-e óta letartóztatásban várja a további eljárást.
Az ügynek jelenleg 22 sértettje van, de valószínűleg a hoppon maradtak száma és a gyanúsítottak köre is bővül majd. A két fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és kezdeményezték a letartóztatásukat. Csalás bűntette miatt nyomoz ellenük a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
A két fiatal egy másik bűncselekmény miatt folytatott nyomozás során került a baranyai rendőrök látókörébe, amiben egy férfi hatszáz embert tévesztett meg otthonról végezhető munkáról szóló hamis hirdetésekkel.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.