Kiss Ambrus Tordai Csabáról: Nagyon hasznos tagja a Városházának + videó

Megszólalt a Magyar Nemzetnek Kiss Ambrus a Karácsony Gergely nevével fémjelzett 99 Mozgalom botrányának új fejleményeiről. A főpolgármester-helyettes nagyon jó kollégának nevezte Tordai Csabát, akinek az irodájában az adóhatóság tartott házkutatást. Közben előkerült egy felvétel arról, hogy Tordai Csaba jelen volt a 2010-es kormányváltás átadás-átvételi folyamatánál.

2023. 11. 20. 13:35
KARÁCSONY Gergely; TÜTTÕ Kata; KISS Ambrus
Budapest, 2022. december 14. Kiss Ambrus (független) általános fõpolgármester-helyettes felszólal a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2022. december 14-én. Mellette Tüttõ Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelõs fõpolgármester-helyettes (b) Karácsony Gergely fõpolgármester (j). MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy nagyon jó kollégánk és egy nagyon hasznos tagja a Városháza működésének – Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Magyar Nemzet kérdésére így jellemezte Tordai Csabát. Tordai belvárosi ügyvédi irodájában nemrég házkutatást tartott az adóhatóság, ugyanis a gyanú szerint itt hamisíthatták meg a Karácsony Gergely nevével fémjelzett 99 Mozgalom mikroadományairól szóló jegyzőkönyveket. 

Kiss Ambrus gyakorlatilag ugyanazt mondta el az ügyről, mint Karácsony Gergely, miszerint a közelgő kampánynak köszönhető a botrány.

Az ügyben a főpolgármester is megszólalt az ATV stúdiójában, de érdemben ő sem kommentálta a fejleményeket. Mint mondta: – Amikor kampány van, akkor az én kollégáimnál házkutatást szoktak tartani.

Tordai Csaba főosztályvezetői, államtitkári pozíciókat viselt a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányokban. Molnár Csaba, a DK árnyék-kancelláriaminisztere a legutóbbi árnyékkormányinfón a következőket mondata Tordai Csabáról: – 2010 előtt ugyanabban a kormányban dolgoztunk. Én miniszterként, ő államtitkárként.

A Magyar Nemzet szúrta ki azt a videót, amit az azóta megszűnt Heti Válasz készített a 2010-es kormányváltás átadás-átvételi folyamatáról. A felvételen az látható, hogy  Navracsics Tibor leendő miniszterként besétált a Molnár Csaba vezette Miniszterelnöki Hivatalba, az asztalnál pedig Tordai Csaba is helyet foglalt.

Karácsony Gergely 99 Mozgalma körül a botrány azt követően robbant ki, miután a Nemzeti Információs Központ jelentéséből kiderült, hogy Karácsony párttársa, Perjés Gábor tizenkilenc alkalommal több mint félmilliárd forintot fizetett be a főpolgármester által alapított mozgalom számlájára. Tordai Csaba jelenleg Karácsony főtanácsadója, a belvárosban található ügyvédi irodájában azért tarthattak házkutatást, mert a gyanú szerint itt hamisíthatták meg a Karácsony mozgalmának mikroadományairól szóló jegyzőkönyveket.

 

Borítókép: Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. december 14-én. Mellette Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes és Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.