Lujza 2024. március 2.
logo

Megfutamodott a sajtó elől Karácsony Gergely

Gábor Márton
2023.11.29. 10:36 2023.11.29. 14:38
Megfutamodott a sajtó elől Karácsony Gergely

A 99 Mozgalom illegális külföldi finanszírozásának ügyével kapcsolatban tegnap nyilvánosságra hozott információk ismét rendkívül kellemetlen helyzetbe hozták Budapest főpolgármesterét, a botrány ugyanis nemcsak őt érinti, hanem olyan személyeket is, akik a polgármesteri hivatal apparátusába tartoznak. 

A Magyar Nemzet azt szerette volna megkérdezni Karácsony Gergelytől, hogy tervezi-e a bizalmasa, Tordai Csaba munkájának felfüggesztését, amíg eljárás folyik ellene, azonban nem kaphattunk választ, ugyanis a főpolgármester a szokásostól eltérően egy hátsó bejáraton keresztül érkezett az ülésterembe, így megkerülve a sajtó munkatársait.

Tordai Csaba jelenleg annak ellenére is folytathatja a munkáját a főpolgármester jogi tanácsadójaként, hogy biztosra vehető: a Karácsony Gergely fémjelezte 99 Mozgalom ügyében zajlott házkutatás néhány nappal ezelőtt az ügyvédi irodájánál. 

Amint arról már lapunk is beszámolt, az ügyészség is megerősítette, hogy a NAV nyomozói valóban kiszálltak egy budapesti ügyvédi irodához, ahol a többek között költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás részeként – ügyész jelenlétében – bizonyítékokat foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség lapunknak adott válaszából is az derült ki, hogy a 99 Mozgalom gyanús finanszírozása miatt tartott házkutatást Tordai Csaba ügyvédi irodájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Emlékezetes, az adóhatóságot és az ügyészséget azért kerestük meg, mert az interneten terjedni kezdett egy hír, miszerint a pénzügyi nyomozók megszállták Karácsony Gergely jogi főtanácsadójának és bizalmasának irodáját.

Egy szemtanú pedig azt írta, hogy a Vécsey utca 4. számnál jelentek meg a hatóság emberei, egy ügyvédi irodánál. Az interneten elérhető címkeresők szerint erre a címre a Bajnai Gordonnal is jó viszonyt ápoló Tordai Csaba ügyvédi irodája van bejegyezve. 

Az adóhatóság konkrétan azt írta, hogy „a NAV munkatársai büntetőeljárás keretében, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában”.

Ebből pedig az következik, hogy a 99 Mozgalom homályos finanszírozásával kapcsolatban történt a házkutatás Tordainál. 

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.