Megfutamodott a sajtó elől Karácsony Gergely

Az illegális kampányfinanszírozással kapcsolatban kellemetlen helyzetbe került főpolgármester a sajtót megkerülve ment be az ülésterembe.

2023. 11. 29. 10:36
HZ1_3617
20231129 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 99 Mozgalom illegális külföldi finanszírozásának ügyével kapcsolatban tegnap nyilvánosságra hozott információk ismét rendkívül kellemetlen helyzetbe hozták Budapest főpolgármesterét, a botrány ugyanis nemcsak őt érinti, hanem olyan személyeket is, akik a polgármesteri hivatal apparátusába tartoznak. 

A Magyar Nemzet azt szerette volna megkérdezni Karácsony Gergelytől, hogy tervezi-e a bizalmasa, Tordai Csaba munkájának felfüggesztését, amíg eljárás folyik ellene, azonban nem kaphattunk választ, ugyanis a főpolgármester a szokásostól eltérően egy hátsó bejáraton keresztül érkezett az ülésterembe, így megkerülve a sajtó munkatársait.

Tordai Csaba jelenleg annak ellenére is folytathatja a munkáját a főpolgármester jogi tanácsadójaként, hogy biztosra vehető: a Karácsony Gergely fémjelezte 99 Mozgalom ügyében zajlott házkutatás néhány nappal ezelőtt az ügyvédi irodájánál. 

Amint arról már lapunk is beszámolt, az ügyészség is megerősítette, hogy a NAV nyomozói valóban kiszálltak egy budapesti ügyvédi irodához, ahol a többek között költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás részeként – ügyész jelenlétében – bizonyítékokat foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség lapunknak adott válaszából is az derült ki, hogy a 99 Mozgalom gyanús finanszírozása miatt tartott házkutatást Tordai Csaba ügyvédi irodájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Emlékezetes, az adóhatóságot és az ügyészséget azért kerestük meg, mert az interneten terjedni kezdett egy hír, miszerint a pénzügyi nyomozók megszállták Karácsony Gergely jogi főtanácsadójának és bizalmasának irodáját.

Egy szemtanú pedig azt írta, hogy a Vécsey utca 4. számnál jelentek meg a hatóság emberei, egy ügyvédi irodánál. Az interneten elérhető címkeresők szerint erre a címre a Bajnai Gordonnal is jó viszonyt ápoló Tordai Csaba ügyvédi irodája van bejegyezve. 

Az adóhatóság konkrétan azt írta, hogy „a NAV munkatársai büntetőeljárás keretében, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában”.

Ebből pedig az következik, hogy a 99 Mozgalom homályos finanszírozásával kapcsolatban történt a házkutatás Tordainál. 

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.