Egy embert életveszélyes állapotban vittek kórházba a reggeli vonatbaleset után + fotók

Egy embert feszítővágó segítségével kellett kimenteni a tűzoltóknak.

Forrás: HAON, MTI2023. 11. 15. 9:16
vonat
Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Molnár Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A püspökladányi, szoboszlói, berettyóújfalui és karcagi hivatásos tűzoltók vonultak ki a baleset helyszínére, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból – számolt be a sápi vonatbalesetről a Hajdú-Bihar Vármegyei Hírportál.

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Ahogy lapunk is megírta, tehervonat ütközött össze egy várakozó személyvonattal a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán szerda hajnalban, a balesetben többen megsérültek. A Mávinform tájékoztatása szerint a tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a Sáp állomásra való behaladást tiltó jelzést, túlment rajta, és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

Mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, továbbá a vonaton tartózkodó öt utasból négyen sérülést szenvedtek, őket a mentők ellátják. A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és PR-vezetője az MTI-nek elmondta: nyolc mentőegységgel érkeztek a baleset helyszínére.

Négy embert könnyebb sérülésekkel vittek a berettyóújfalui kórházba, egy embert pedig életveszélyes állapotban a debreceni kórházba.

 

vonat
Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Molnár Péter

Püspökladány és Berettyóújfalu között szünetel a vonatközlekedés a helyszínelés ideje alatt. Az utasokat pótlóbuszok szállítják ezen a szakaszon. Az erre utazók hosszabb eljutási idővel számoljanak. A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják a Berettyóújfalu–Debrecen, Berettyóújfalu–Kaba és Berettyóújfalu–Püspökladány között közlekedő Volánbusz járatokon.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A Brassóból a Keleti pályaudvarig közlekedő Corona InterCity (406)csak Biharkeresztesig közlekedett. Az utasait egy másik vonattal (6429) Berettyóújfaluig, onnan Püspökladányig pedig pótlóbusszal szállítják el. Püspökladánytól alkalmas vonattal utazhatnak a Keleti pályaudvarig. A nemzetközi jegyeket elfogadják a főváros felé közlekedő vonatokon.

A műszaki mentés bizonytalan ideig tart a mai nap folyamán,

vonatpótló buszos közlekedésre, forgalmi változásokra számítani kell szerdán egész nap.

Borítókép: A baleset helyszíne Sáp vasútállomásán (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Molnár Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.