Súlyos vonatbaleset történt a püspökladányi vonalon

Tehervonat és személyvonat ütközött a sápi állomáson, többen megsérültek.

Forrás: MTI, Mávinform2023. 11. 15. 6:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tehervonat ütközött össze egy várakozó személyvonattal a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán szerda hajnalban, a balesetben többen megsérültek – közölte honlapján a Mávinform.

A tájékoztatás szerint a tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a Sáp állomásra való behaladást tiltó jelzést, túlment rajta, és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek, őket a mentők ellátták. A helyszínelés ideje alatt szünetel a vonatforgalom Püspökladány és Berettyóújfalu között, az utasokat pótlóbuszok szállítják.

A Brassó felől a Keleti pályaudvarig közlekedő Corona InterCity utasait Berettyóújfalutól pótlóbusz szállítja Püspökladányig. Az arra utazóknak hosszabb eljutási idővel kell számolniuk 

– figyelmeztetett a Mávinform.

A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból. A tehervonat a baleset előtt óránként 60 kilométeres sebességgel haladt, a személyvonat pedig az állomáson lassítva közlekedett.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és PR-vezetője az MTI-nek elmondta: nyolc mentőegységgel érkeztek a helyszínre. 

Négy embert szállítottak a berettyóújfalui kórházba, 

egy ember kimentése pedig folyamatban van – tette hozzá.

Borítókép: A baleset helyszíne (Forrás: Mávinform)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.