Összenőtt, ami összetartozik: Gyurcsány jelöltje Karácsony

Mindenben megegyeztek, újra összefogtak, Gyurcsány Karácsonyt jelöli Budapest élére.

2023. 11. 23. 17:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció elnöksége együttműködési megállapodásokat hagyott jóvá a jövő évi választásokra való felkészülés jegyében – érkezett a hír a DK Plusz alkalmazásban ma este. Mint közölték, a megállapodások érdemben hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő évi önkormányzati választások után minél több várost, kerületet és települést közös ellenzéki polgármesterek és képviselő-testületek vezessenek. 

Azt írták, két megállapodás született. Az egyik értelmében az MSZP-vel kötött egyezség az egész országban számos településre kiterjed. 

A szerződés többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban. 

Emellett jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában döntöttek polgármesterjelöltek támogatásáról.

Gyurcsány Karácsonyt jelöli Budapest élére

Ezen felül átfogó, országos egyezség született a DK és a Párbeszéd között, a Párbeszéd Zöld Minimum programját is figyelembe véve. 

E megállapodás tartalmazza a szerződő felekhez tartozó hivatalban lévő polgármesterek és főpolgármester újbóli közös indítását a jövő évi választásokon az egész országban, 

valamint közös polgármesterjelöltek indítását számos, jelenleg még nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben – olvasható az alkalmazásban.

A közlemény szerint 2019-ben az ellenzéki együttműködés – hasonló megállapodásokat követően – Budapest mellett magyar városok sorában győzte le a Fideszt. A jövő évi önkormányzati választáson nemcsak megismételni akarják a 2019-es sikereket, hanem újabb városokkal, kerületekkel bővíteni. Ez csak együtt sikerülhet – vélekedtek.

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.