időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

„Nem alapértelmezett”, hogy Gyurcsány támogatná-e Karácsony újraindulását

Magyar Nemzet
Forrás: YouTube
2022.09.27. 21:00 2022.09.28. 10:01
 „Nem alapértelmezett”, hogy Gyurcsány támogatná-e Karácsony újraindulását

– Sem a Demokratikus Koalíciónak sem Dobrev Klárának nincs köze a választási vereséghez, Márki-Zay Péter viszont hibák és felelőtlenségek sorozatát követte el 

– vélekedett a Partizán című műsorban Gyurcsány Ferenc, aki szerint történelmi-politikai tévedést követettek el a miniszterelnök-jelölt szerepével kapcsolatban. Mint mondta, amit Márki-Zay Péter képvisel és csinál, nagyon messze van attól, amit ő Magyarországról gondol. Ő szenvedett történelmi vereséget, nem mi –  húzta alá.

Mint kiderült, Gyurcsány Ferenc átvette a budapesti DK elnökségét, ugyanis az eddigi elnök, Trippon Norbert „visszament” Újpestre, ahol polgármesteri ambíciói vannak. Mivel Gyurcsány fővárosi elnöksége összefüggésbe hozható a 2024-es választásokkal is, Gulyás Márton műsorvezető rákérdezett, hogy pártja támogatni fogja-e Karácsony Gergely főpolgármestert a 2024-es önkormányzati választáson. Gyurcsány válaszul úgy fogalmazott:

Nem alapértelmezett, hogy támogatjuk.

Véleménye szerint az árnyékkormánnyal reményt teremtettek arra, hogy van választás, a következő miniszterelnököt pedig úgy fogják hívni, hogy Dobrev Klára, 2026-tól vagy előtte. Ő viszont nem akar kormánytag lenni Dobrev árnyékkormányában.

Kérdésre válaszolva a bukott miniszterelnök azt is elmondta, hogy az Apró-villát egy éven belül el fogják adni, mivel túl nagy hármuknak.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (Fotó: (Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.