időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Ellentmondásban: az árnyékkormány próbálja magyarázni miniszterei korábbi kijelentéseit + videó

Magyar Nemzet
2022.09.27. 14:05 2022.09.27. 15:08
Ellentmondásban: az árnyékkormány próbálja magyarázni miniszterei korábbi kijelentéseit + videó

A DK-s politikusok mentegetik árnyékminisztereik korábbi megnyilvánulásait. Dávid Ferenc hiába érvelt korábban a minimálbér felemelése ellen, a DK most minibálbért akar emelni. Komáromi Zoltán pedig szerintük nem is kórházakat akart bezárni.

Dávid Ferenc a DK gazdasági árnyékminisztere elkótyavetyéltnek nevezte azokat a lakosságot és családokat segítő intézkedéseket, amelyeket a koronavírus okozta gazdasági nehézségek után hozott meg a kormány. Tavaly pedig arról beszélt az ATV Start című műsorában, hogy szerinte nem vállalható a 200 ezer forintos minimálbér. Molnár Csaba, a DK kancellária-árnyékminisztere szerint azonban Dávid Ferenc kijelentéseivel semmi baj nincsen. Az árnyékkormányinfón annak ellenére mondta ezt Molnár, hogy a DK most azt hangoztatja, hogy fel kell emelni a minimálbért.

Az elmúlt napokban szintén nagy visszhangot váltott ki Komáromi Zoltán korábbi megnyilvánulása. A DK egészségügyi árnyékminisztere amellett érvelt az ATV-ben, hogy a vidéki, kisvárosi kórházakat be kellene zárni. A DK szerint persze Komáromi szavai nem azt jelentik, hogy kórházakat kell bezárni. Kálmán Olga, az árnyékkormány szóvivője szerint a centralizáció nem kórházak bezárását jelenti, de mint mondta, napi szinten el kell mondani, hogy ami jelenleg van az egészségügyben, az nem mehet tovább.

Borítókép: Dávid Ferenc (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.