Ellentmondásban: az árnyékkormány próbálja magyarázni miniszterei korábbi kijelentéseit + videó

A DK-s politikusok mentegetik árnyékminisztereik korábbi megnyilvánulásait. Dávid Ferenc hiába érvelt korábban a minimálbér felemelése ellen, a DK most minibálbért akar emelni. Komáromi Zoltán pedig szerintük nem is kórházakat akart bezárni.

Magyar Nemzet
2022. 09. 27. 14:05
DÁVID Ferenc
Budapest, 2022. július 12. Dávid Ferenc, a DK képviselõje felszólal a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 12-én. A javaslatot 120 igen szavazattal, 57 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett fogadták el kivételes eljárásban. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dávid Ferenc a DK gazdasági árnyékminisztere elkótyavetyéltnek nevezte azokat a lakosságot és családokat segítő intézkedéseket, amelyeket a koronavírus okozta gazdasági nehézségek után hozott meg a kormány. Tavaly pedig arról beszélt az ATV Start című műsorában, hogy szerinte nem vállalható a 200 ezer forintos minimálbér. Molnár Csaba, a DK kancellária-árnyékminisztere szerint azonban Dávid Ferenc kijelentéseivel semmi baj nincsen. Az árnyékkormányinfón annak ellenére mondta ezt Molnár, hogy a DK most azt hangoztatja, hogy fel kell emelni a minimálbért.

Az elmúlt napokban szintén nagy visszhangot váltott ki Komáromi Zoltán korábbi megnyilvánulása. A DK egészségügyi árnyékminisztere amellett érvelt az ATV-ben, hogy a vidéki, kisvárosi kórházakat be kellene zárni. A DK szerint persze Komáromi szavai nem azt jelentik, hogy kórházakat kell bezárni. Kálmán Olga, az árnyékkormány szóvivője szerint a centralizáció nem kórházak bezárását jelenti, de mint mondta, napi szinten el kell mondani, hogy ami jelenleg van az egészségügyben, az nem mehet tovább.

Borítókép: Dávid Ferenc (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.