Vizsgálat indult az RTL műsora miatt

Lakossági bejelenés nem érkezett a Sztárbox című showműsor kapcsán.

Forrás: Mandiner2023. 11. 15. 11:36
Sztárbox
Forrás: Sztárbox Facebook-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálja a médiahatóság, hogy a Sztárbox című műsor mindenben megfelel-e a törvény előírásainak és a hatósági ajánlásoknak – értesült a Mandiner. A lap megjegyzi: az RTL új műsorában a celebek mellett már baloldali politikai aktivisták is ringbe szálltak. A részletekről néhány napja a Magyar Nemzet is beszámolt.

Bár eddig nem érkezett lakossági bejelentés az RTL Sztárbox című show-műsorával kapcsolatban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH), hatósági ellenőrzés keretében megvizsgálják az érintett műsorszámot. Hozzáfűzik, hogy az NMHH a gyermekvédelmi rendelkezések érvényesülését ellenőrző rendszeres hivatalból indított célvizsgálatok mellett állampolgári bejelentések alapján is végez hatósági ellenőrzéseket.

Amennyiben a hatóság a hatáskörébe tartozó jogsértést tapasztal, minden esetben eljárást indít.

A lap emlékeztet, hogy október végén – csaknem két évtizedes szünet után – vette elő az RTL az annak idején rendkívül népszerű Sztárbox című műsorát.

Több kritika is érte a show-t. A káromkodás, a szexuális utalások és a többi, ebben a műfajban már megszokottnak számító dolog mellett a legnagyobb megdöbbenést az keltette, hogy két, eredeti szakmájában kevésbé ismert színész is szerepel, akik inkább politikai szerepükkel váltak ismertté – világít rá a lap.

A médiatanács az egyik legfontosabb feladatának tekinti a műsorszámok korhatári kategóriákba sorolási kötelezettség és az ehhez kapcsolódó közzétételi szabályok betartásának számonkérését, valamint az előírásokat megsértő médiaszolgáltatók szankcionálását, és ha a 12 éven aluliaknak nem ajánlott Sztárbox című műsorban elhangzottak nem felelnek meg az alkalmazott korhatár-besorolásnak, a televíziócsatorna ellen hatósági eljárás indulhat.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.