Újabb floridai luxusingatlant vett a Gyurcsány-fióka

Karácsony közművezére, a Gyurcsány-fióka Mártha Imre rohamosan gazdagodik.

Forrás: Metropol2023. 11. 09. 10:10
KARÁCSONY Gergely; KIRÁLY András; MÁRTHA Imre; Szalmásy Miklós István; TÜTTÕ Kata
Budapest, 2020. március 9. Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelõbizottságának elnöke (b), Karácsony Gergely fõpolgármester (b2), Tüttõ Kata fõpolgármester-helyettes (j), Szalmásy Miklós István, a Fõvárosi Közterület-fenntartó Zártkörûen Mûködõ Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója (j2), Király András szakszervezeti titkár (b, háttal) az FKF és szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én. A megállapodás szerint a fizikai dolgozók tízszázalékos, a szellemi dolgozók egységesen hétszázalékos béremelést kapnak. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mártha Imre és családja néhány hónapja egy újabb luxusingatlant vásárolt a leggazdagabb amerikaiak kedvenc környékén, Naples-ben – adta hírül a Metropol

Forrás: Metropol

A hírportál birtokába jutott több olyan dokumentum is, amelyek bizonyítják, hogy a fővárosi közműholding, a szemétszállítás, a FŐTÁV, a temetkezés és a kertészet csúcsvezetője és családja elég rohamosan elkezdett vagyonosodni. 

Az adóbevallási iratokból kiderült, hogy a már korábban megvett floridiai luxuslakás és egy szigeten található birtoka mellé néhány hónapja egy luxuskondomíniumot is vásárolt magának Mártha, amit ezúttal a cégvezér édesanyjának a nevére írattak.

Mártha Imre új luxusingatlanának bejárata (Forrás: Metropol)

A Gyurcsány Ferenc által korábban mindenki elé példának állított közművezér egy olyan drága ingatlant vett medencével, teniszpályával, amelyik belépést biztosít egy, a floridai milliárdosok által használt exkluzív golfklubba, amelyek az egyszer beiratkozási díj 150 ezer dollár, azaz körülbelül ötvenmillió forint – mutat rá a hírportál. Mint írták, Karácsony emberének nemcsak az ingatlan megvásárlásakor kellett mélyen a zsebébe nyúlnia, ugyanis az újonnan megszerzett floridai lakásnak csak a közös költsége is félmillió forint kiadást jelent. A Metropol által megkérdezett floridai ingatlanszakértők szerint az értéke évente akár 10-15 százalékot is emelkedhet, és könnyen bérbeadható.

Forrás: Metropol

A hírportál emlékeztetett: a közművezér már ismerősen mozog Floridában, ugyanis tavaly itt jegyezte el nála húsz évvel fiatalabb barátnőjét egy tízmillió forintot érő gyémántgyűrűvel. Korábban szintén a Metropol derítette ki, hogy Mártha először egy Sandpiper Bay Club nevet viselő luxusingatlant szerzett meg magának Naples-ben, amihez magánkikötő, medence és privát klub is tartozik.

Ezt követően egy hatalmas birtokot vásárolt magának egy olyan magánszigeten, amely a Mexikói-öböl kijáratánál fekszik. Ez azért növeli az értékét, mert a magánjachtokkal könnyen ki lehet jutni a nyílt tengerre – írták.

Borítókép: Mártha Imre (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.