A baloldali elemző sem tud jót mondani az ellenzékről

Kéri László szerint az ellenzék egyik pártja sem olyan erős, hogy kormányzati alternatívaként lehessen tekinteni rá.

2023. 12. 28. 16:33
Kéri László ATV Egyenes beszéd Forrás: YouTube/ATV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évet értékelt az ATV Egyenes beszéd című műsorában Kéri László, aki az ellenzék helyzetét is elemezte – írja a Mandiner. A politológus többször hangsúlyozta, hogy nem akar beszállni az ellenzék szapulásába, de egy-két kritikát így is megfogalmazott. Például azt, hogy a társadalom nem Fidesz-hívő része egyelőre csak annyit lát, hogy

van ellenzék, de annak egyik pártja sem olyan erős, hogy kormányzati alternatívaként lehessen tekinteni rá.

Kéri László szerint ez a hat-hét párt leginkább egymással foglalatoskodik, ami egyáltalán nem jó hír a szavazóiknak. Ezzel együtt úgy látja, hogy ha az ellenzék még idejében ráébred, hogy radikálisan szét kell választani az európai parlamenti és az önkormányzati választást, s az utóbbira koncentrálva képes lesz együttműködni, akkor meg tud tartani nagyon fontos nagyvárosokat és Budapestet.

Ehhez azonban olyan politikai bölcsesség és együttműködési készség kellene, aminek jelenleg nem nagyon látom a jelét

– mondta a politológus. Hozzátette: „Lehet tanulni és változni. Nem kell feltétlenül ugyanazokat a politikai hibákat elkövetni, amit tizennégy éven keresztül, mert abban olyan járatos vagy, hogy reflexből tudod hozni.”

Nem igaz, hogy nincs mozgástere az ellenzéknek, csak nem ott, nem úgy, ahogy eddig keresték – oszlatott el egy közkeletű sztereotípiát a politológus. Kéri László ezzel zárta mondandóját az ellenzékről: jelenleg nem tud jót mondani róluk. 

Borítókép: Pillanatkép a műsorból  (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.