A havazás fennakadásokat okoz a vasúti közlekedésben

Az ÖBB azt javasolja az utasainak, hogy amennyiben tehetik, halasszák későbbre az utazásukat, a német vasút (DB) pedig a München környéki utazások elhalasztását kéri.

2023. 12. 02. 19:29
null
München, 2023. december 2. Hólepte mozdony München fõpályaudvarán 2023. december 2-án. MTI/AP/Matthias Schrader Fotó: Matthias Schrader
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák vasúttársaság  tájékoztatása szerint intenzív ausztriai és németországi, München környéki havazás nehezíti, lassítja a közlekedést több vasútvonalon is, ezért jelentős fennakadások, késések tapasztalhatók a távolsági és regionális vonatforgalomban – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a MÁV.

Ez érinti a München, Salzburg, illetve Zürich felől Magyarországra érkező, és Hegyeshalmon, Győrön át Budapestre közlekedő nemzetközi vonatokat is (Railjet, EuroCity, EuroNight), továbbá a Budapest felől Ausztria felé ugyanezen irányokba közlekedő nemzetközi járatokat is.

Ugyanakkor kiemelték, Budapest és Bécs között biztosított a nemzetközi vonatok közlekedése, azonban jelentős késések, kimaradó vagy nem a megszokott szerelvénnyel közlekedő járatok előfordulhatnak.

Havazás Németországban (Fotó: Matthias Schrader/MTI/AP/Matthias Schrader)

A MÁV-ot is érintő forgalmi változások:

  • A Keleti pályaudvarról Salzburgba 20:40-kor induló Kálmán Imre EuroNight (EN 462) csak Bécsig közlekedik. Onnan a továbbutazás bizonytalan. A bécsi, salzburgi szállodák feltehetően telítettek.
  • December 3-án nem közlekedik Salzburg felől a Kálmán Imre EuroNight (EN 463).
  • A Zürich felől érkező, Hegyeshalomból 19:28-kor Budapestre továbbinduló Railjet xpress (rjx 165) 180 perces késéssel várható a határállomásra.
  • A München, Salzburg felől érkező, Hegyeshalomból menetrend alapján 16:28-kor és 18:28-kor Budapestre továbbinduló Railjet xpress (rjx 65 és  rjx 68) nem közlekedik.
  • A Keleti pályaudvarról 19:40-kor Bécsbe induló Railjet xpress (RJX 264) szerelvénye helyett Flirt motorvonat (12264)  közlekedik Hegyeshalomig, onnan nem közlekedik tovább a Railjet az osztrák időjárási helyzet miatt.
  • Az ausztriai teljes éjszakai forgalom, a Nightjet és EuroNight forgalom szünetel december 2-ról 3-ra virradó éjszaka.
  • A München, Salzburg felől érkező, Hegyeshalomból 12:28-kor Budapestre továbbinduló Railjet xpress (rjx 61) a jelentős késése miatt csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekedik.
  • A Keleti pályaudvarról 15:40-kor Bécsbe induló Railjet xpress (RJX 68) csak Kelenföldtől közlekedik. Odáig a Keletiből 15:53-kor induló Mecsek InterCityvel (IC 814) jutnak el az utasok. Kelenföldön biztosítják az átszállást a Railjetre.
  • A Salzburg felől érkező, Hegyeshalomból 10:28-kor Budapestre továbbinduló Railjet xpress (rjx 269) csak Budapest–Kelenföld állomásig közlekedik a további késések csökkentése érdekében.
  • A Keleti pályaudvarról 13:40-kor Bécsbe induló Railjet xpress (RJX 66) csak Kelenföldtől közlekedik. Odáig a Keletiből 13:53-kor induló Mecsek InterCityvel (IC 814) jutnak el az utasok. Kelenföldön biztosítják az átszállást a Railjetre.
  • Salzburg, Bécs felől érkező, Hegyeshalomból 7:28-kor Budapestre továbbinduló Kálmán Imre EuroNight (EN 463) 200 perces késéssel várható a határállomásra.

Borítókép: Hófödte vonat Németországban (Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.