A helyi vagány: ellopta anyukája autóját, majd airsoft fegyverrel fenyegetőzött a fiatal (videó)

A vádlott veszélyes manőverével utasok és a sértett járművében utazók életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Forrás: Baranya Megyei hírportál2023. 12. 25. 8:43
null
Grossweil, 2019. február 3. Autó halad a szakadó hóesésben a bajorországi Grossweilben 2019. február 3-án. A nagy mennyiségû friss hó fennakadásokat okozott Németország déli részén. MTI/EPA Fotó: Lukas Barth-Tuttas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség közleménye szerint a 18 éves elkövető 2023 tavaszán közlekedett édesanyja autójával az autópálya belső sávban, sűrű forgalomban mellett. Amikor utolérte a sértettet, többször fénykürttel jelzett neki, majd kitért a külső forgalmi sávba és a sértett mellé ért.

A veszélyes manőverről videó is készült:

Ezt követően a kesztyűtartóból elővett egy airsoft fegyvert és azt lóbálva fenyegette a sértettet.

Mindeközben a terhelt a külső sávban utolérte az előtte közlekedőt, de lassítás helyett az előzés szabályainak megszegésével áttért a sértett előtt a belső sávba, aki csak intenzív fékezéssel tudta elkerülni, hogy az elé bevágó terhelt járművének ütközzön.
A fiatalt közúti veszélyeztetés bűntettével vádolták meg, mely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a járásbíróság határozott ideig tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Borítókép: Autó halad a szakadó hóesésben (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.