A lengyel közmédia elleni fellépést kárörvendve fogadó baloldali médiaanyagokra reagált a Magyar Nemzeti Médiaszövetség

A szervezet mindig is kiállt a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadsága mellett.

2023. 12. 21. 9:31
null
Varsó, 2023. december 20. Rendõrök a lengyel közszolgálati televízió, a TVP varsói székháza elõtt 2023. december 20-án. Bartlomiej Sienkiewicz lengyel kulturális és örökségvédelmi miniszter a nap folyamán felmentette a közszolgálati televízió és rádió, valamint a PAP állami hírügynökség vezérigazgatóit, és új felügyelõtanácsokat alakított ki a közmédiában. MTI/EPA/PAP/Kalbar Fotó: Kalbar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felháborítónak és visszataszítónak tartja azt a kárörvendő, gúnyos közönyt, amellyel a hazai baloldali média a lengyel közszolgálati televízióban zajló eseményeket tálalja – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a szervezet.

Megdöbbentő, hogy miközben nap mint nap a sajtó szabadságáért aggódnak, most összekacsintva örömködnek afelett, hogy Lengyelországban a hatalomra került baloldal jogilag kifogásolható eljárásokkal, erőszakosan foglalja és hallgattatja el a lengyel közmédia műsorait.

Szövetségünk mindig is kiállt a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadsága mellett, és támogatásunkról biztosítottunk minden, a hivatása gyakorlása miatt megtámadott kollégát. Felemeltük a szavunkat, amikor az ATV szerkesztőségét érte durva támadás egy budapesti polgármester részéről. Tiltakoztunk, amikor politikai nyomásra bontottak szerződést a ferencvárosi önkormányzati havilap szerkesztőjével. Elítéltük, amikor baloldali véleményvezérek egy nekik nem tetsző frekvenciadöntés miatt munkájuk feladására szólították fel az ATV-médiacsoport újságíróit. Nem hallgattunk akkor sem, amikor egy ellenzéki pártvezető eltiltotta volna hivatásuk gyakorlásától azokat az újságírókat, akiket ő propagandistának ítélt. Kiálltunk a Bild Zeitung vezető újságírója mellett, aki a liberális véleményterror miatt volt kénytelen távozni a lapjától, felemeltük a szavunkat a német közmédia súlyos torzításai miatt, és élesen elítéltük a Telex és a 444.hu szerkesztőségét ért terheléses támadásokat. Felszólítjuk a baloldali médiamunkásokat, hogy legalább a minimális szakmai kollegialitás jegyében szemléljék a lengyel közmédia beszántását, és ne hallgassák el, ha úgy látják, hogy bármiben sérül a jogállamiság vagy a sajtó szabadsága a mai Lengyelországban

 – zárta közleményét a Magyar Nemzeti Médiaszövetség.

Borítókép: Rendőrök a lengyel közszolgálati televízió, a TVP varsói székháza előtt (Fotó: MTI/EPA/PAP/Kalbar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.