Baloldali propagandafilmet vetített le egy fizikatanár a piarista gimnáziumban

A pedagógus egy 444-es videót mutatott meg a diákoknak tanórán.

Forrás: Mandiner2023. 12. 04. 16:29
null
Budapest, 2023. augusztus 21. Tanterem a XVIII. kerületi Gulner Gyula Általános Iskola új épületszárnyában az avatás napján, 2023. augusztus 21-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandiner arról számolt be, hogy a 444 egyik aktuálpolitikai tematikájú filmjét vetítette le diákjainak néhány hete a Budapesti Piarista Gimnázium egyik fizikatanára.

A piarista gimnáziumba járó diákok szülei azok után fordultak a Mandinerhez, hogy kiderült, egy másik egyházi oktatási intézmény Molnár Áron baloldali politikai aktivistát találta a legalkalmasabbnak arra, hogy a diákokkal beszélgessen színházi témában.

Az ügyben a Mandiner kérdést küldött az iskola igazgatójának, Horváth Bálint Pálnak, azt tudakolva, volt-e tudomása az említett esetről, mit keres bármilyen aktuálpolitikai tartalom egy fizikaórán, lett-e bármilyen következménye az esetnek, és bevett gyakorlat-e a gimnáziumban, hogy aktuálpolitikai tematikájú filmeket játszanak le a diákoknak.

A szóban forgó esetről november első felében értesültem egy szülői bejelentésből, majd igyekeztem tájékozódni az eset körülményeivel kapcsolatban, és egyeztettem az iskola fenntartójával is. Az adott filmrészlet megítélésem szerint nem illeszkedik a tantárgy tematikájához, és annak aktuálpolitikai tartalma miatt is szakmai hiba volt a levetítése. Az érintett kolléga a felelősségét elismerte, és szóbeli figyelmeztetést kapott. Aktuálpolitikai témájú filmek lejátszása nem gyakorlat az iskolánkban

– reagált a megkeresésre az iskolaigazgató.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.