Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Baloldali propagandafilmet vetített le egy fizikatanár a piarista gimnáziumban

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner
2023.12.04. 16:29 2023.12.04. 16:37
Baloldali propagandafilmet vetített le egy fizikatanár a piarista gimnáziumban

A Mandiner arról számolt be, hogy a 444 egyik aktuálpolitikai tematikájú filmjét vetítette le diákjainak néhány hete a Budapesti Piarista Gimnázium egyik fizikatanára.

A piarista gimnáziumba járó diákok szülei azok után fordultak a Mandinerhez, hogy kiderült, egy másik egyházi oktatási intézmény Molnár Áron baloldali politikai aktivistát találta a legalkalmasabbnak arra, hogy a diákokkal beszélgessen színházi témában.

Az ügyben a Mandiner kérdést küldött az iskola igazgatójának, Horváth Bálint Pálnak, azt tudakolva, volt-e tudomása az említett esetről, mit keres bármilyen aktuálpolitikai tartalom egy fizikaórán, lett-e bármilyen következménye az esetnek, és bevett gyakorlat-e a gimnáziumban, hogy aktuálpolitikai tematikájú filmeket játszanak le a diákoknak.

A szóban forgó esetről november első felében értesültem egy szülői bejelentésből, majd igyekeztem tájékozódni az eset körülményeivel kapcsolatban, és egyeztettem az iskola fenntartójával is. Az adott filmrészlet megítélésem szerint nem illeszkedik a tantárgy tematikájához, és annak aktuálpolitikai tartalma miatt is szakmai hiba volt a levetítése. Az érintett kolléga a felelősségét elismerte, és szóbeli figyelmeztetést kapott. Aktuálpolitikai témájú filmek lejátszása nem gyakorlat az iskolánkban

– reagált a megkeresésre az iskolaigazgató.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.