Bayer Zsolt: A migránsok szabadon erőszakolhatnak Németországban + videó

Meddig tűri ezt el a német társadalom ? És ha eltűri, akkor egyébként mit érdemel?

2023. 12. 02. 10:37
null
Forrás: Képernyőfotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három évvel ezelőtt, 2020. szeptemberében Hamburgban, a Stadtparkban kilenc migráns megerőszakolt egy 15 éves német kislányt. A csoportos nemi erőszak több mint három órán keresztül tartott, több mint három órán keresztül kínozták ezt a szerencsétlen gyereket. A tetteseket elfogták, mindegyik nagykorú, vagyis 19 és 23 év közöttiek. 

A német bíróságon zajló perben több mint háromszáz tárgyalási napot tartottak, és a héten ítélet született. Az ítéletben a bíró kimondta, a kilenc bűnösnek talált vádlottból nyolc mindenféle büntetés nélkül hazamehet, egy pedig olyan rövid börtönbüntetést kapott, ami egy ilyen nyomorult gazembernek gyakorlatilag nem más, mint egy kis vakáció a börtönben. 

Itt tart tehát a német igazságszolgáltatás. 

Külön figyelmet érdemel, hogy a bíró az ítélet indoklásakor, egyebek mellett a következőket mondta: a csoportos nemi erőszak abban a kultúrkörben, ahonnan az elkövetők jöttek, egyfajta identitásképző cselekedet, és hát szegények más helyről jöttek, más kultúrából, hát ezért ne haragudjunk rájuk. 

Az a kérdés, hogy ez az ítélet mit üzen egyfelől a Németországban élő ugyanilyen migránsoknak, és mit üzen a többségi német társadalomnak.

Szerintem az ítélet a migránsoknak annyit üzen, hogy nyugodtan erőszakoljátok meg a lányainkat és az asszonyainkat, hiszen semmi következménnyel nem kell számolnotok. A többségi társadalomnak meg azt üzeni, hogy benneteket sem az állam, sem az igazságszolgáltatás nem fog többé megvédeni semmitől. Persze, így is lehet élni, lehet azt mondani, hogy ez a „willkommenskultur” és a „wir schaffen das” világa, de azért mégis marad a végére egy kérdés, ami talán a legfontosabb. 

Meddig tűri ezt el a német társadalom ? És ha eltűri, akkor egyébként mit érdemel? Szerintem ha eltűri, akkor mindent megérdemel, ami ezután következni fog.

Borítókép: Bayer Zsolt (Fotó: Képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.