Diplomáciai mentességet hazudtak, hogy nagyobb nyugalomban csempészhessék a cigarettát

Diplomata jelzéssel ellátott mikrobusszal szállították az adózatlan cigarettát azok az elkövetők, akiket a napokban értek tetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy debreceni ingatlanban – tudatta Simon Béla alezredes, a NAV sajtóreferense az MTI-vel hétfőn.

Forrás: MTI2023. 12. 11. 11:21
Csempészek pechére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai jól forgatják a sarokköszörűt. Röszkén néhány nap különbséggel két busz utasterében kialakított „bunkerekben” összesen 4348 doboz cigarettát találtak, közel 10 millió forint értékben. Forrás: Nemzeti Adó és Vámhivatal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bűnügyi információ alapján ellenőriztek egy debreceni ingatlant a pénzügyi nyomozók a pénzügyőrökkel közösen. A portán egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakost és egy ukrán–magyar kettős állampolgárságú személyt érték tetten nagyobb mennyiségű adózatlan cigaretta pakolása közben – áll a közleményben, amely részletezi azt is, hogy

amint észrevették a hatóság embereit, a gyanúsítottak megpróbáltak elmenekülni, de mindkét férfit sikerült elfogni.

Egyikük egy közelben lakó rendőrtiszt házának padlására bújt el, de lebukott.

Az udvaron parkoló magyar és diplomata hatósági jelzéssel is ellátott, cseh rendszámú mikrobuszokban, valamint a házhoz tartozó garázsban 139 500 doboz, háromszázmillió forint értékű cigarettát találtak, amit a pénzügyőrök azonnal lefoglaltak. A diplomata hatósági jelzés használata további vizsgálat tárgyát képezi.

A gyanúsítottak csaknem negyedmilliárd forint vagyoni kárt okoztak a magyar költségvetésnek, ezért ellenük különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik nyomozás. Az elkövetők letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte, elmarasztaló ítélet esetén a két férfi akár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.