Dömötör Csaba a nemzeti konzultációról: 280 ezer kérdőív már beérkezett + videó

Az eddig feldolgozott kérdőívek alapján a magyarok 98 százaléka szerint még nem adottak a feltételek Ukrajna uniós csatlakozásához.

2023. 12. 13. 13:24
EP2I3347
20230130 Budapest Nemzeti konzultáció plakát fotó: Teknős Miklós TEK Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bár nem szokása a magyar kormánynak részeredményeket közölni a nemzeti konzultációról, az ukrán EU-s tagságról szóló vita miatt ezúttal kivételt tesznek: az eddig feldolgozott kérdőívek alapján a magyarok 98 százaléka szerint még nem adottak a feltételek Ukrajna Európai Unióhoz való csatlakozásához – tájékoztatott Dömötör Csaba a parlament ülésén, és azt is elárulta: ugyan zajlik még a kérdőívek kézbesítése, és közel egy hónap van még hátra a visszaküldési határidőig, az már most látszik, hogy nagyon magas a részvételi arány, hiszen eddig több mint 280 ezren küldték vissza a kérdőíveket és mondták el, mit gondolnak.

Megjegyezte továbbá, hogy a brüsszeli döntéshozókkal ellentétben a magyar kormány megkérdezi az állampolgárait, mit gondolnak az ukrán EU-csatlakozásról. Mint fogalmazott:

Ha tényleg számítanak nekik azok a demokratikus elvek, amelyekre oly gyakran hivatkoznak, akkor adjanak érdemi tájékoztatást a várható gazdasági következményekről, és ami épp ennyire fontos: kérjék ki ez az európai emberek véleményét.

 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.