Ötmilliárd forintot fordít egészségügyi fejlesztésekre Budapesten a kormány

Takács Péter egészségügyi államtitkár leszögezte, hogy elkötelezettek az egészségügyi ellátórendszer megújításában.

2023. 12. 21. 15:11
kórház, orvos Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi ellátórendszer megújításában, az Egészséges Budapest program keretében újabb, közel ötmilliárd forint felhasználásáról született kormányhatározat – számolt be Takács Péter a közösségi oldalán. Az egészségügyi államtitkár jelezte: ebből az összegből Kőbánya, Rákosmente, Pesterzsébet és Budafok-Tétény önkormányzata, továbbá egyes budapesti kórházak valósíthatnak meg felújításokat, fejlesztéseket.

– Az említett támogatáson felül a kormány 400 millió forint támogatást biztosított a zuglói önkormányzat számára

– ismertette Takács Péter.

A támogatásról már 2021-ben döntés született, a kormány által biztosított forrást azóta sem használták fel. Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy annak érdekében, hogy a zuglói lakosok ne essenek el a fejlesztési forrástól a baloldali kerületvezetés alkalmatlansága miatt, a kormány a vonatkozó kormányhatározat módosításával lehetővé tette, hogy a támogatást a Zuglói Egészségügyi Szolgálat eszközfejlesztésre, valamint épületfelújításra és -korszerűsítésre használhassa fel.

Lapunk is beszámolt róla, hogy a baloldali vezetésű Zuglóban a kormány támogatásával

az Uzsoki Utcai Kórházban, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet Amerikai úti telephelyén és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Szeretetkórházában az elmúlt években csaknem tízmilliárd forintos fejlesztések valósultak meg.

– Új betegvárók, kórtermek és műtőblokk épültek, a legmodernebb légtechnikai berendezéseket szerelték be, valamint folyamatos volt az eszközfejlesztés, többek között modern digitális képalkotó berendezésekkel szerelték fel az intézményeket – hangsúlyozta még a hét elején Takács Péter. Kiemelte, hogy a számok is azt mutatják, hogy hazug az a narratíva, amelyet a főváros vezetése évek óta épít, miszerint a kormány elengedte a budapestiek kezét, elengedte a budapesti emberek ügyét.

Ennek épp az ellenkezője igaz

– jelentette ki akkor az államtitkár.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.