Egy balatoni hotel kifizetteti a fűtést és a parkolást is a vendégeivel

A fapados légitársaságok nyomdokaiba lépnek.

Forrás: Világgazdaság2023. 12. 04. 12:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi ingyenes helyett fizetőssé váló parkolás, energia-hozzájárulási díj, kötelező minibárdíj. A balatonszemesi Wellness Hotel Szindbád egy új árazási rendszerrel állt elő, valószínűleg a magas energiaköltségei miatt – írja a Világgazdaság. Mint írták a Portfólió alapján, a hotel honlapján az olvasható, hogy 21 500 forint/fő/éjszaka a szálláslehetőség, minimum kétéjszakás foglalással, de közlik azt is, hogy bevezették az energiaköltség-hozzájárulást, ami fűtési szezon előtt 1270 forint/fő/éjszaka, fűtési szezon alatt, október 20-tól április 20-ig már 3270 forint/fő/éjszaka. Bevezették – kötelező elemként – a minibárhasználati díjat is, ami 1850 forint.

A hotel előtti parkolás ingyenes, a zárt, kamerával figyelt parkoló használata már éjszakánként 1270 forint. A portál szerette volna megkérdezni a hotel vezetésétől, hogy a vendégeiknél milyen visszhangja volt az új költségelemeknek, de nem válaszoltak a megkeresésükre. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint

valószínűleg nehezen értelmezhető a vendég számára, hogy a fűtésre és hűtésre pluszpénzt kérnek el.

A szakértő szerint nem attraktív, inkább felbosszantja a vendéget ez a fajta árazás. Flesch szerint mindenkinek a magánügye, hogy marketingszempontból hogyan vezeti fel a szolgáltatási árait, de ő nem tudja elképzelni, hogy mostantól

a szállodák fapados légitársaságként működve mindenért pénzt kérnek.

Sívó Roland, az AquaWorld Resort Budapest létesítményigazgatója szerint általánosságban elmondható, hogy a szobaáraknál a piac elfogadóképessége a határán van. Ők a csomagjaikból semmilyen szolgáltatást nem vettek ki, viszont a kiegészítő szolgáltatások árát 10-15 százalékkal kénytelenek voltak megemelni. Drágultak az ételek-italok, a munkaerő, a kozmetikai kezelések és persze a mosás is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.