Életet mentett a börtönmikulás

Több mint egy órán át próbáltak újraéleszteni egy balesetet szenvedett férfit.

2023. 12. 06. 18:36
büntetés-végrehajtás, Szijj Marcell és kollégája Fotó: Büntetés-végrehajtás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyakran hallunk a decemberi ünnepek kapcsán csodával határos történésekről. Mikulás napja előtt a büntetés-végrehajtás munkatársa egy ilyen helyzetnek lett részese, mielőtt télapó öltözékében a Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben átadhatta volna „puttonyában” rejlő mikuláscsomagokat – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Büntetés-végrehajtás.

Szijj Marcell büntetés-végrehajtási főtörzsőrmester december 5-én délután Szombathelyről a Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe tartott, a járművében az ottani dolgozók gyermekeinek szánt mikuláscsomagokkal. A szombathelyi egyenruhás „mikulás” a 74-es főúton, Győrvárnál az útról letért gépjárműre lett figyelmes. A fáknak ütközött furgonban egy eszméletlen férfi ült a volánnál. Két autó már megállt a baleset helyszínén a főtörzsőrmester előtt, akik tanácstalanul szemlélték a bajba jutott férfit.

Szijj Marcell igazi lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot,

azonnali intézkedett, hogy a sofőr minél előbb megkapja a szükséges segítséget.

A főtörzsőrmester bekapcsolta a bv-s kisbusz kék villogóját, ezzel figyelmeztetve az érkező járműveket. A furgon felgyűrődött motorházteteje alatt hozzáfért az akkumulátorhoz, levette a sarukat, így áramtalanítva a járművet. Ezalatt kérte a félreállt embereket, hogy hívják a 112-t. Megvárta, amíg a tűzoltók, a mentők és a rendőrök a helyszínre érkeznek, és a mentőhelikopter érkezéséig a mentők keze alá dolgozott.

A balesetet szenvedett férfit több mint egy órán át próbálták újraéleszteni, ami végül sikerült.

A büntetés-végrehajtási főtörzsőrmester – aki a büntetés-végrehajtási szervezetnél elsajátította és az évenkénti oktatáson gyakorolja is az újraélesztést, az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjaként pedig számos szituációs gyakorlaton vett részt – azt mondta, egyetlen pillanatig sem tétlenkedett, azonnal tudta, hogy mit kell tennie.

A helyszínen intézkedő egyenruhások összehangolt munkáját példázta, hogy miután a sérültet kiemelték az összetört furgonból, a hordágyat egy mentős, egy rendőr, egy tűzoltó és egy büntetés-végrehajtási dolgozó emelte át az árokpartról az úttestre – tette hozzá.

Borítókép: Szijj Marcell és kollégája (Fotó: BVOP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.