Elő az esernyőkkel, egész nap esni fog + videó

Luca napján alaposan elázhatunk.

2023. 12. 13. 6:44
eső, esernyő Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Esős napra ébredtünk szerdán, Luca napján, az egész ország felett borult az ég. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint több helyen párássá válik a levegő, és több hullámban kiadós mennyiségű esőre számíthatunk.

A légmozgás döntően mérsékelt marad, csak a Tiszántúlon lehet élénk a délies szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10 fok között várható, de az északi, északkeleti harmadban ennél hidegebb is lehet. Késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

 

Kiadták a figyelmeztetést

Kiterjedt csapadékzóna képződött az ország felett, melyből szerdán országszerte jelentős mennyiségű eső várható.

Az északi, északnyugati országrész kivételével a csapadék mennyisége területi átlagban várhatóan meghaladja a húsz millimétert, míg az ország déli felén, kiemelten a Dunántúl délnyugati részein a harminc millimétert is. Lokálisan negyven-ötven milliméter csapadék sem kizárt.

Csütörtökre csökken a csapadékhajlam.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat eső miatt a vármegyék túlnyomó többségére elsőfokú (citromsárga) vagy másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adott ki.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

Luca napján országos eső ígérkezik, a legtöbb helyen komoly mennyiségekkel. Ezzel együtt további enyhülésre van kilátás péntekig. A hétvégén már hideg levegő áramlik térségünkbe.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.