Győrben már mentik az autókat, árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Rábca mentén

Amint lehet, hozza el a járművet a parkolóból!

Forrás: Kisalföld2023. 12. 12. 21:07
null
Csörötnek, 2023. augusztus 5. A heves esõzések miatt lezárt út Csörötnek és Rönök között 2023. augusztus 5-én. A Nyugat-Dunántúli Vízügy Igazgatóság tájékoztatása szerint a Rába vízszintje ezen a napon hajnalban 476 centiméteres vízállásnál tetõzött. Körmendnél reggel 387 centimétert mértek, a tetõzést itt 500-510 centimétert meghaladó vízállással másnap reggelre várják, ami miatt a szakemberek szerint a legmagasabb harmadfokú árvízvédelmi készültség elrendelésére lesz szükség a folyószakaszon. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rába folyó várható áradása miatt Győrben, a Petőfi híd alatti és melletti ingyenes parkolót december 12-én, kedden délután négy órától lezárták a Győr-Szol Zrt. tájékoztatása szerint, amelyről a Kisalföld adott hírt. 

A parkolóba behajtani már nem lehet, a szolgáltató arra kérte az ott parkoló járművek tulajdonosait, hogy minél előbb hagyják el a területet.

Fotó: Kisalföld/Vízügy

Az árhullám levonulása után újra megnyitják majd a parkolót. A portál beszámol arról is, hogy a vízgyűjtőn lehullott csapadék, valamint a kedvezőtlenül alakuló kül- és belvízállások miatt a Központi Védelemvezető december 12-én délelőtt tíz órától I. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a 01.06. Rábca-menti belvízvédelmi szakaszra.

Hozzáfűzték, Nagybajcs környékén árvízvédelmi készültséget meghaladó vízszintre is számítani lehet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.