Fogpiszkálóból és fogkeféből készített fegyvert, hogy megölje az ügyészt

Augusztusban fogták el külföldön.

Forrás: SZON2023. 12. 13. 22:06
null
Budapest Lecke u 1. Rendőe gyilkosság helyszínelés Fotók : Markovics Gábor Ripost Fotó: Markovics Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megalapozott gyanú szerint D. Zs. gyanúsított 2017 novemberében a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte büntetését, ahol fogpiszkálókból szúró eszközt, valamint egy fogkefe nyelének megolvasztásával, annak kihegyezésével és borotvapengék hozzáerősítésével szúró- és vágóeszközt készített, majd a cipőjébe rejtette.

Célja az volt, hogy a meghallgatásra történő kiszállítása során a vele szemben eljáró ügyészt megölje és az ügyészségről megszökjön, azonban a kiszállítása előtt történt ellenőrzés során a büntetés-végrehajtási intézet munkatársa az eszközöket megtalálta, és elvette a férfitól.

A rendelkezésre álló iratok alapján a bíróság megállapította, hogy 2018-ban D. Zs. gyanúsítottal szemben a Debreceni Járásbíróság az előtte folyamatban lévő büntetőügyben elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét, azonban mielőtt felhelyezték volna rá a mozgását nyomon követő technikai eszközt, a férfi a hatóságok elől külföldre szökött.

Európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyság területén fogták el, 

és szállították vissza Magyarországra 2023 augusztusában. Jelenleg vele szemben több büntetőeljárás is folyamatban van. Megállapította továbbá a bíróság, hogy a gyanúsított Magyarországon állandó lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, személyi és egzisztenciális körülményei rendezetlenek, azonban több idegen nyelven beszél és külföldi kapcsolatai révén is fokozott mobilitással rendelkezik.

Mindezekre tekintettel fennáll a veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezés esetén a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte letartóztatását.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Markovics Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.