Öt év börtönre ítélték a József körúti gázolót, aki részegen nekihajtott a villamosmegállónak

A bíróság egyúttal végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől.

2023. 12. 13. 17:55
Borítókép: Az összeroncsolódott autó a vasárnapi baleset helyszínén (Forrás: Metropol)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt év börtönbüntetésre ítélte a József körúti gázolóként ismert férfit első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt. A bíróság egyúttal végleges hatállyal eltiltotta a vádlottat a közúti járművezetéstől.

A férfi február 19-én hajnali két óra körül ittas állapotban, a megengedett sebességet túllépve haladt autójával a budapesti József körúton, a Blaha Lujza tér irányába.

Az ittasság miatt elaludt a volán mögött, ezért a gépkocsi az út bal oldalán található villamosmegálló járdaszigetének ütközött, és a villamosra váró emberek közé rohant.

A baleset következtében a villamosmegállóban várakozó egyik fiatal nő a helyszínen meghalt. Az előkészítő ülésen a terhelt beismerte bűnösségét és lemondott a jogáról a tárgyaláshoz.

Indokolásában a bíróság utalt arra, az eset elvezethet ahhoz, hogy változzon az ittas vezetés társadalmi megítélése. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosításért, a védő enyhítésért fellebbezett. A bíróság döntése szerint a vádlott a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban marad.

Borítókép: Az összeroncsolódott autó (Forrás: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.