Furcsa idővel lepett meg mindenkit karácsony első napja

A korábban tapasztalható hóesés helyett egészen más időjárásban lehet részünk.

2023. 12. 25. 7:21
null
Budapest, 2023. december 7. Férfi havat lapátol egy behavazott rákospalotai utcán 2023. december 7-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban rendkívül szeszélyes időjárási jelenségei csak fokozódni fognak, az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzései szerint. 

December 25-én, az északkeleti és délnyugati megyékben több órára is kisüthet a nap, másutt azonban nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható és a borult tájakon előfordulhat kisebb eső.

A nyugatias szelet az északkeleti tájakon és a főváros térségében erős, a magasabb helyeken viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, szélvédett tájakon ennél hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 2 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Ugyanakkor a Köpönyeg.hu értesülései szerint karácsony első napján a délnyugati szél többfelé lesz élénk, néhol erős. December 26-án pedig a ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk, legalább pár órás napsütéssel. Élénk marad a nyugatias szél. 12 fok körüli enyheség ígérkezik.

Borítókép: Férfi havat lapátol egy behavazott rákospalotai utcán 2023. december 7-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.