Gyurcsányi trükköt vethet be a pécsi DK a hatalom megtartásáért

A helyi Fidesz képviselője szerint Péterffy Attila úgy rajzolta át a szavazóköröket, hogy megőrizhesse a polgármesteri székét.

Forrás: BAMA2023. 12. 13. 22:39
null
20220310 Pécs Döntött a Pécsi Ítélőtábla - a Péterffy Attila által jó hírneve megsértése miatt indított személyiségi jogi perben. Másodfokon is elutasította Péterffy Attila keresetét, Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője nem sértette meg Péterffy Attila Pécs polgármestere jó hírnevét, becsületét Fotó: Löffler Péter LP Dunántúli Napló DN Képen: Péterffy Attila polgármester, a tárgyalás felperese Fotó: Löffler Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November végén megváltoztak a Pécs területén lévő önkormányzati választókörzeteinek határai, amire azért volt szükség, mert Pécs lélekszáma oly mértékben csökkent Péterffy Attila polgármestersége alatt, hogy eggyel kevesebb képviselőre szavazhatnak majd a pécsiek jövő nyáron. A jelenlegi 18 egyéni képviselő helyett csak 17-re lehet majd voksolni, listáról pedig heten juthatnak be a testületbe a polgármesteren kívül.

1990 óta soha nem látott mértékben fogyott az elmúlt négy esztendőben a város lakossága, közel hatezer fő az elmúlt négy év alatt eltűnt. Pedig Péterffy Attila „elvándorlás helyett fejlődést” ígért, amit nem tartott be

– mondta Barkóczi Csaba fideszes képviselő. Hozzátette: a város területén 140 szavazókör működött az elmúlt időszakban, ezeknek az adatai nyilvánosan is elérhetők, és a Választás.hu oldalon megtekinthetők. Néhány utcacsoportra lebontva kiolvasható, hogy az ott lakók melyik oldalt preferálják, ezért ahol jobboldali többség volt, azokat szétszedték, és szétosztották több részre olyan baloldali körzetekbe átrakva, ahol baloldali túlsúly volt, így mérsékelték a jobboldal esélyeit.

A politikus szerint ezek a módosítások olyanok, mintha Péterffy Attila saját kezűleg rajzolgatta volna őket. Sem a város földrajzi sajátosságait, szerkezetét, sem pedig Pécs társadalomföldrajzát, szociológiai jellegzetességeit nem vették figyelembe.

Nem kell ezen csodálkoznunk, hiszen Pécs polgármestere 2019-ben is olyan vállalhatatlan és betarthatatlan ígéretekkel kecsegtette az itt élőket, amelyeknek a megvalósításából tulajdonképpen semmi nem lett. Péterffy tehát most egy bukott programmal a háta mögött, és annak tudatában, hogy a pécsiek előtt már teljesen világos, hogy nem egy pártokon kívül álló független jelölt, hanem Gyurcsány Ferencé, próbálja trükkel megtartani a hatalmát

– jelentette ki a képviselő, aki arra biztatta a pécsieket, hogy ne üljenek fel Péterffy kétes szándékainak, és annak ellenére, hogy testidegen választókörzeti határok között kell majd dönteniük a képviselőkről, a Fidesz és a kereszténydemokraták politikusaira voksoljanak.

Borítókép: Péterffy Attila (Fotó: Löffler Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.