Kázmér 2024. március 4.
logo

Hajléktalanok lepték el Rákosrendezőt, harci kutyákkal védik a területet + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol
2023.12.11. 10:20 2023.12.11. 10:25
Hajléktalanok lepték el Rákosrendezőt, harci kutyákkal védik a területet + videó

Ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt róla, sok száz tonnányi szemét borítja az egykori Rákosrendező pályaudvar melletti több kilométeres sávot. A MÁV próbál küzdeni az illegális szemétlerakók ellen, de vesztésre áll.

A terület illegális lakói leginkább az igazság elől menekültek a szebb napokat is megélt pályaudvar környékére, így egymást érik a veszélyes hulladékból, falemezekből összetákolt kalyibák írta a Metropol.

Forrás: Metropol

 

Mindent elborít a szemét

A lap azt írta, az elhagyatott pályaudvaron több száz ember is élhet. Egyikük elmondta, hogy Ózdról költözött fel a Városliget mellé, elmondása szerint büntetett előéletű, ezért döntött emellett az életforma mellett.

A rákosrendezői bádogváros vegyes képet mutat: van, aki üvegajtós lakókocsiban él, és van olyan, akinek csak összetákolt sátor jutott. Sokan lakattal zárják a kalyibájukat, de olyan tákolmányt is találni a helyszínen, amelynek bejáratát egy közönséges nejlon takarja. A kalyibák környezetében rengeteg a szemét, gyakran a kunyhók ajtajától indul a hulladékhalom.

Egyértelmű, hogy a bádogváros lakói is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy egykor szebb napokat látott pályaudvar illegális szemétteleppé változott

– ráadásul a szemetet gyakran tüzelésre használják, a füstöt vékony csöveken vezetik ki a kalyibákból, potenciálisan tűzveszélyes módon.

 

Harci kutyák

Az itt élők elmondása szerint gyakoriak a lopások, a zsarolás és egymás megfélemlítése. Volt, aki arról számolt be, hogy egy rosszakarója baltával verte szét a kalyibáját, ezért Rákosrendező másik végébe kellett költöznie.

Annyira a magukénak érzik a területet, hogy az idegeneket harci kutyákkal igyekeznek távol tartani.

A Metropol munkatársait az egyik ott élő férfi például arra figyelmeztette, hogy ha a pár méterrel arrébb lévő kutyája esetleg elszakítja a pórázát, akkor minden bizonnyal átharapná az újságírók torkát. A bull típusú kutyák őrjöngő ugatását már messziről hallani, így nem akad épeszű ember, aki erre a területre betenné a lábát írták.

 

Kisiklott egy motorvonat Rákosrendezőnél

Kisiklott az Esztergomból Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es jelzésű vonat Rákosrendezőnél; a járművön utazó mintegy 150 ember közül senki sem sérült meg – közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.

 

Borítókép: Rákosrendező (Forrás: Metropol)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.