Hidegfronttal búcsúzik az év, szilveszteréjszaka ne hagyja otthon az esernyőt + videó

Hatalmas ködtengerre ébredt vasárnap az ország, nem árt vigyázni az utakon.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat2023. 12. 31. 7:15
esernyő, eső, időjárás
illusztráció Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilveszter éjszakáján nem árt bekészíteni magunkkal az esernyőt, ugyanis hidegfront érkezik, amelynek mentén északnyugat felől egyre többfelé elered az eső – adta hírül közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az autósoknak az utakon nem árt vigyázni, ugyanis a sűrű köd miatt az ország kétharmadára elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A napközben a megélénkülő, az Észak-Dunántúlon megerősödő déli szél miatt javulni fognak a látási viszonyok.

Forrás: met.hu

Azonban a Dunától keletre kicsit lassabban, sőt az Északi-középhegység térségében akár egész nap tartósan borult, párás, ködös maradhat az idő. Utóbbi tájakon napközben legfeljebb szitálás előfordulhat, majd késő délutántól az ország északi részén eső, zápor is kialakulhat. A csúcsérték a borult, párás területeken csupán 2 és 6 Celsius-fok, míg a napsütötte vidékeken 7 és 15 Celsius-fok között várható. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.