Ilyen idő lesz szilveszterkor + videó

Melegfront után hétvégére hidegfront érkezik.

2023. 12. 28. 6:32
nyár, napsütés Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön általában napos időre van kilátás. Északon, északkeleten lehetnek felhősebb tájak. Délelőtt helyenként lassabban oszlanak fel az éjszaka képződött ködfoltok – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Estétől egyre nagyobb területen képződik újra köd, négy megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül, másutt pedig mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul. A tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő este 1, 7 fok valószínű.

 

Milyen idő lesz hétvégén?

Az év hátralévő részében a növekvő ködhajlamon kívül nem várható komolyabb változás az időjárásban. Északabbra hazánktól frontok haladnak el, de ezek csak súrolják térségünket.

Meleg levegő érkezik, szombattól egy hidegfrontra lehet számítani, de jelentős változást ez sem okoz. Hétvégén csökken a ködhajlam, kisüt a nap, és a hőmérséklet is meghaladja az ilyenkor szokásos értékeket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.