Késsel kergette fiát a részeges apa

Egy felmosóval sikerült megállítani az őrjöngő férfit.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség2023. 12. 01. 9:31
Késsel kergette gyermekét az ittas apa Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Somogy vármegyei férfi ittas állapotban késsel támadt a saját családjára. A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat – közölte a szervezet.

A vádirat szerint a Somogy vármegyei községben élő férfi régóta alkoholizált, 

ittasan gyakran veszekedett családtagjaival, valamint fenyegette is őket.

A vádlott 2022 novemberében elveszítette a munkáját, ezért folyamatos italozásba kezdett, a bűncselekmények elkövetésének napján az esti órákban szintén ittas volt.

Először a férfi veszekedést kezdeményezett az élettársával és a húszas éveiben járó fiával, akiket hangosan szidalmazott, 

majd indulatában egy konyhakéssel a fiú felé indult, miközben a torka elvágásával fenyegette

– írják.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség

Amikor a férfi a fia közelébe ért, derékmagasságban megpróbálta megszúrni, de a fiú hátralépett a kés elől, és az udvarra menekült. A férfi követte a fiút, aki a vizes füvön megcsúszva féltérdre esett, így ez alkalommal a vádlott már a fiú nyaka felé irányította a kést. A sértettnek sikerült elhajolnia, 

a szúrás centiméterekkel a feje mellett ment el

– tájékoztatnak.

A kitartó vádlott ekkor sem adta fel, és az utca felé menekülő fia nyakát még egyszer megkísérelte megszúrni, amely alkalommal a sértett lenyomta a terhelt karját, ezért a kés nem érte el a testét.

Közben a család hívására a házhoz érkezett a vádlott egyik lányának élettársa, hogy a legkisebb gyermeket elvigye ittas apja közeléből, akit azonban 

az sem tartott vissza az újabb támadástól, hogy a kislányát a kerítésnél álló sértett a karjában tartotta

– olvasható a közleményben.

Az agresszív vádlottat végül a fia állította meg oly módon, hogy egy felmosónyéllel kiütötte a kést a férfi kezéből.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség

Bár a vádlott szúrásai nem értek célt, de életveszélyes sérülés kizárólag azért nem történt, mert a megtámadott felek védekeztek.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt álló férfival szemben börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt – közölték.

 

Borítókép: A vádlott által használt kés (Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.