Meghibásodott biztosítóberendezés borzolja a kedélyeket a győri vonalon, jelentős késések alakultak ki a péntek esti csúcsidőben

Almásfüzitő és Kelenföld között pótlóbuszok szállították az utasokat. 30-60, esetenként 60-120 perccel hosszabb eljutási időkre kellett számítani.

Forrás: MÁVINFORM2023. 12. 01. 21:04
Tatabánya, 2022. május 1. A MÁV Start Zrt. 1-es jelzésû vasútvonalán közlekedõ IC járatokon már szolgálatot teljesítenek a Hungária EuroCity minõséget hordozó Apmz sorozatú, 1. osztályú vasúti kocsik is. E közösségi jármûvek már 200 km/órás sebességen is közlekedhetnek, a fedélzeti kényelmi berendezéseik pedig megfelelnek a nemzetközi EuroCity szabványnak. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 30-60, esetenként 60-90 perccel nőtt a menetidő, mert Tatán meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt átmenetileg nem közlekedhetnek a vonatok ezen a szakaszon.

Tatánál 21 órakor korlátozásokkal megindulhatott a vonatforgalom, így fokozatosan csökkennek a késések a győri vonalon. A menetrend késő éjszaka állhat helyre.

Frissítés:

Éjjel fél egyre megjavították a biztosítóberendezést Tatánál, így ismét korlátozás nélkül közlekednek a vonatok. Szombat hajnalban – a felújítás szerinti módosított – menetrend szerint indulhat meg a vonatforgalom a győri fővonalon.

Forgalmi változások:

A Győrből 21:46-kor Hegyeshalomba induló személyvonat (9448) nem közlekedik. Az utasai a jelentős, várhatóan 40-60 perces késéssel közlekedő, Győrből menetrend szerint 21:02-kor induló Railjet xpress vonattal (RJX 264) utazhatnak. A Railjet Hegyeshalomig minden állomáson és megállóhelyen megáll.

A Bécsből a Keleti pályaudvarra tartó, Győrből 21:56-kor továbbinduló Csárdás EuroCity (EC 341) Győr és Tatabánya között minden állomáson és megállóhelyen megáll.

A Sopronból Tatabányára 18:21-kor elindult Ikva InterCity (IC981) csak Győrig közlekedett.

A Tatabányáról Szentgotthárdra 19:07-kor induló Savaria InterCity (IC928) csak Győrtől közlekedik. A szerelvénye Komáromtól 21:20-kor induló Savaria InterCityként (IC 938) jelentős késéssel fog közlekedni Szombathelyig.

Frissítés: Almásfüzitő és Kelenföld között pótlóbuszok szállítják az utasokat. 30-60, esetenként 60-120 perccel hosszabb eljutási időkre kell számítani.

Valamennyi, a felújítás miatt Tatabányáig közlekedő pótlóbusz továbbmegy Almásfüzitőig.

A buszok Vértesszőlősön, Tóvároskerten és Tatán is megállnak.

A Szárliget és Győr közötti S10-es vonatok csak Almásfüzitő és Győr között közlekednek.

A Bécs, Sopron, Szombathely felé közlekedő távolsági vonatok (42, 264, 340, 928, 988) várakoznak. A hiba elhárítása után jelentős késéssel közlekednek.

Várhatóan 20:50-kor mentesítővonat indul Tatabányáról Kelenföldre. Megáll Alsógalla megállóhelyen és Szárligeten áll meg. A mentesítővonat a Vonatinfó térképen nem követhető.

A Győrből Szárligetre 20:38-kor induló S10-es vonat (4841) nem közlekedik. Emiatt a Győrből Tatabányára késéssel, 20:38-kor továbbinduló Ikva InterCity (IC 981) Tatabányáig minden állomáson és megállóhelyen megáll.

A Szárligetről Győrbe 20:07-kor és 21:07-kor induló S10-es vonat (4828, 4858) csak Almásfüzitőtől közlekedik.

A Győrből Szárligetre 19:28-kor elindult S10-es vonat (4831) csak Almásfüzitőig közlekedik – közölte a MÁVINFORM.

A felújítás miatt egyébként is nehéz dolga volt az elmúlt hetekben a vonalon utazóknak, de a MÁV tájékoztatása szerint december 9-re végeznek vele.

Borítókép: illusztráció – A MÁV Start 1-es jelzésű vasútvonalán közlekedő IC járata. (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.