Megszűnik az Országos Meteorológiai Szolgálat

De akkor ki írja meg az időjárás-jelentést? Megfejtés a cikkben.

Forrás: kormany.hu, 24.hu2023. 12. 01. 12:36
null
Sopron, 2023. november 2. Az Országos Meteorológiai Szolgálat épülete Sopronban 2023. november 2-án. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat feladatait január 1-jétől a százszázalékos állami tulajdonban lévő HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. veszi át – bukkant rá az Energiaügyi Minisztérium jogszabálytervezetére a kormány honlapján a 24.hu. 

A portál azt írja: a Magyarország nemzeti meteorológiai szolgáltatójáról és a meteorológiai tevékenységről szóló rendelet hatálya kiterjed majd a meteorológiai tevékenységet folytató természetes és jogi személyekre, állami szervekre, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezetekre, a nemzetközi szerződésekből adódó meteorológiai feladatok ellátására. A tervezet emellett megkülönbözteti, illetve elkülöníti a meteorológiai tevékenységeket az állami meteorológiai tevékenységtől.

Hozzáfűzik, az Országos Meteorológiai Szolgálat 2023. december 31-én szűnik meg, az általa ellátott feladatokat a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság veszi át 2024. január 1-től.

A leírás szerint a jövőben a társaság a meteorológiai folyamatokról, a szélsőséges időjárási helyzetekről, a főbb éghajlati tényezőkről évente, a tárgyévet követő év március 31-ig kell a környezetvédelemért felelős miniszternek, Lantos Csabának jelentést készítenie – részletezte a portál.

 

Borítókép: Az Országos Meteorológiai Szolgálat épülete Sopronban 2023. november 2-án (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.