A főpolgármester-helyettes megvédte Karácsony botrányba keveredett jogi főtanácsadóját

Kiss Ambrus szerint Tordai Csaba továbbra is kiváló munkát végez a fővárosnál, és nem tervezik a felfüggesztését.

2023. 12. 07. 16:39
Tordai Csaba - Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester-helyettes, Kiss Ambrus egy háttérbeszélgetés során elmondta, hogy a 99 Mozgalom finanszírozási botrányába keveredett Tordai Csaba felfüggesztése fel se merült, ugyanis a politikus szerint a jogi tanácsadó

kiváló munkatársunk, és kiváló munkát végez a Városháza működtetésével, a döntések előkészítésével kapcsolatban

Kiss Ambrus ezek után kijelentette, hogy a fővárosnak semmi oka nincs arra, hogy megszakítsa a kapcsolatot Tordai Csabával és ne dolgozzon tovább Gyurcsány Ferenc egykori államtitkárával.

A háttérbeszélgetés során Kiss Ambrus magyarázkodni kényszerült Rákosrendező kapcsán. A főpolgármester-helyettes a Magyar Nemzet kérdésére ugyanis elárulta, az, hogy évekkel ezelőtt Karácsony Gergely oslói mintára támogatta Rákosrendező rendbetételét és magasházakat álmodott a területen, nem jelenti azt, hogy a most megvalósuló projektet is támogatja, ugyanis a politikus szerint a két kijelentés között eltelt időben megváltozott a magasház kifejezés jelentése. 

Kiss Ambrus szerint ugyanis korábban Zugló polgármestereként Karácsony Gergely 65 méter alatt magasházakra gondolt, miközben most 65 méteresnél magasabb épületekről van szó a tervekben. 

Abban az időben, amikor a főpolgármester erről beszélt, akkor a magasház még egészen mást jelentett, mint jelenleg. Akkor 65 méter volt a legmagasabb szint.

– jelentette ki a főpolgármester-helyettes a háttérbeszélgetés során. 

Nemrég maga Karácsony Gergely is magyarázkodni kezdett a magasházkérdéssel kapcsolatban. A főpolgármester egy Facebook-posztban szintén elmondta, hogy a korábban elfogadott dokumentumban kizárólag a 65 méternél alacsonyabb magasházak építését támogatták.

Szintén a háttérbeszélgetés során Kiss Ambrus ugyanakkor kifejtette, hogy Karácsony Gergely Budapestinfón elhangzott követeléseinek jó része egyezik a kormány álláspontjával, azaz a főváros és a kabinet is támogatja a kisföldalatti meghosszabbítását és a kérdéses terület zöldítését. 

Borítókép: Tordai Csaba (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.